7000 TL mühendislik için bilgisayar nasıl olmalı?

Daha fazla  
Öncelikle aklımdaki soruları sizinle paylaşmak istiyorum. Bütçem 7000 TL.

• Klasik bir soru masaüstü mü dizüstü mü ?
  • Amazon gibi sitelerden sadece ekran kartı ve işlemciyi almam işime yarar mı ?
  • 7000 TL bir mühendisin bilgisayar ihtiyacı için fazla mı ?
  • AMD Vega'yı beklemeli miyim ?
  • AMD TR işlemcisini kullanabilir miyiz ?
Bölümü İngilizce okuyacağım için hazırlık senesinde Javascript ve HTML'i bitirmek bununla beraber bir modelleme programına da başlamak istiyorum.
Çok fazla oyun oynamam büyük ihtimalle emin değilim
Siz de bana tavsiyelerinizi yollarsanız çok sevinirim.
İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sorularına cevap vererek başlıyım:
-Eğer eve çıkacaksan ya da ailenin yanında kalacaksan ve bilgisayarı çok fazla taşımayı düşünmüyorsan masaüstü alman iyi olur. Eğer yurtta kalacaksan bilgisayarı okula da götürüp getirmen gerektiğini düşünüyorsan laptop alman iyi olur. Bu konuda tercih senin.
-İşlemciyi amazondan aldığında vergilerle beraber çoğu zaman Türkiye fiyatına denk geliyor. Bu yüzden işlemci çok kârlı olmuyor. Ancak ekran kartı için aynı şeyi söyleyemem özellikle üst seviye ekran kartlarında ki bu bütçeye üst seviye ekran kartı alınır kâr edersin.
-7000 TL fazla mı sorusu biraz kendinle alakalı. Eğer paran varsa harcarsın. Şunu sorarsan daha düşük bütçe ile mühendislik bilgisayarı olmaz mı? Tabii ki olur. Ancak 7000 TL'lik bilgisayar daha performanslı olur. Oyun oynamak istediğin zaman daha yüksek çözünürlükte daha yüksek ayarlarda oynarsın. Bu biraz da cebindeki parayla ile ilgili.
-AMD Vega'yı beklemeni tavsiye ederim. Güzel ekran kartları geliyor gibi. Şimdi sistemi alıp iki gün sonra pişman olmaktansa beklemek en iyisi olur.

Son olarak masaüstü mü laptop mu karar verdikten sonra ilgili yere konu açarak bu fiyata sistem önerileri alabilirsin.

- Mühendislik ev de zaman gerektiriyorsa Masaüstü. Gerektirmiyorsa dizüstü.
- 50, 60 TL kara geçmek istiyorsan yarar. [ 1-2 hafta bekleme süresi de ekleyelim. ]
- Bütçen neyse o dur. Tamamen senin kararın.
- Zamanın kısıtlıysa hayır.
- Kullanırsınız ama diğer parçalar dan kısmak zorun da olabiliriz. Ve cidden gerek olduğunu sanmıyorum.

Yorumunuz için teşekkürler. Masaüstü almaya karar verdim. Toplamakta yardım edebilir misiniz ?

Yorumunuz için teşekkürler. Bence de AMD TR çok saçma oldu. Fiyatı zaten 3000 gibi gereksiz olur. Bilgisayar toplamakta yardım edebilir misiniz ?

Sizce AMD Vega beklendiği gibi yüksek performans verebilecek mi ?

Mühendislik işinde CPU mu önemli yoksa GPU mu?
Aslında yazılım la uğraşmak istiyorum ama bir yandan da Illüstratör ve 3D modelleme öğrenmek istiyorum. Zaten 3D modelleme olarak Cinema 4D de bilgim var. Daha fazla 3D modelleme programı öğrenmek işime de yarar.
Oyun da oynamak isterim. Zaten sinav senesi sadece ders çalıştım. Bu yüzden bana tam uyan bir sisteme ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz ?

PC Toplama için ayrı bir konu açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…