7000 TL PS5 için monitör önerisi

Bütçe
7000

Elweald

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, 1080p 165 Hz monitörüm mevcut. Fakat PlayStation için 2K ve üstü 7000 TL fiyat bandında bir monitör arıyorum. Öneriniz nedir?

Ek olarak sizce 1080p 165 Hz yeterli midir yoksa 2K ve üstü çözünürlüğe geçmem gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
PS5'dan gerçekten keyif almak istiyorsan mini LED'li monitörlere kaymalı ya da OLED tarzı monitörler almalısın. Düz 4K monitörün senin için vaoww faydası olmayacak. 1080p de devam et, geri kalan paranı kıymetli maden olarak sakla. Bunu birinci elden deneyen biri olarak sana şu şekilde anlatayım. Normalde 180Hz ASUS monitörüm var. Bende OLED LG TV vardı ama odam için çok büyük olduğu için sattım. Sonra monitörde kullanırım kafasıyla ortamı ona göre ayarladım. Tabii PS5 1080p monitörde oynayınca o pastel soluk renkler filan inanılmaz moralim bozuldu. Sonra araştırmaya girdim. 27 inch Alienware PS5 için monitörü vardı. Şundan 1 sene once fiyatı 16k filandı. AW2723DF model numarası bu ve şimdi bakınca fiyatta çok değişiklik yok. Monitörü beğenende çok ama şöyle bir sıkıntı vardı. Siyahlar tam siyah değildi ve inanılmaz bir ışık sızması vardı ve IPS monitörlerde bu doğalmış. Bende hal böyle olunca monitörü iade ettim. Samsung Odyssey Neo G7 LS32BG750nuxuf 32" 1 ms 4K Curved pivot 165 bu monitörü sonra aldım. O zaman 22 bine almıştım fark vererek. Sonra bu monitörde görüntü arşa çıktı. Siyahlar tam siyahtı. Şöyle düşün. Sinematik bir sahne giriyor ve karanlık bir odaya geçiyorlar ve senin monitörün odada kayboluyor. Sanki o kadar dip siyah. Bunu OLED kullananlarda bilir. Tabi olay sadece bu değil. Monitörün içerisinde teknolojiler cihazın verdiği görüntüyü bir üst arşa çıkarıyor. Özellikle LG'nin oled c1 serilerinde bu muazzamdı. Aldığım monitör onun kadar iyi olmasada görüntü tatmin edici şekilde. Kısacası Bir OLED'de var bu teknoloji bir de OLED'e yakın mini LED'li monitör teknolojilerinde var. Parayı kıyıp iyi bir şey almayacaksan hiçbir anlamı yok. O yüzden 20k altı hiçbir monitörü tavsiye etmiyorum. VRR teknolojisi olacak. AI texture fix olacak. Böyle monitörlerde 35kdan başlıyor. Şimdi abarttığımı düşünenler olacaktır illa ama OLED'li bir PS5 kullanın anlarsınız. Sanki başka bir cihazda oyun oynuyorsunuz gibi. Keyfini alınca bir daha başka bir şeye bakmazsınız. Buna yakın kalitede mini LED'li monitörler var ama piyasaya baktığımızda artık o fiyata OLED alınabiliyor. Şimdi olsa OLED monitör alırım. Özellikle LG OLED C1'ler aşırı iyiydi. Şu an onların versiyonu da değişmiş. Durum böyle. He illa 2k monitör istiyorsan 1000 TL farkla parana değecek olabilecek monitör olarak.

Bunu paylaşabilirim.

Monitör :
  • PS5 için Full HD(1920 X 1080)@120Hz & 1440P (2560 x 1440)@60Hz çıkış; Xbox Series X/S için Full HD &1440P(2560 x 1440)@120Hz VRR çıkışı
desteklemekte.

9k hocam

H

Hocam cevabın için teşekkürler Amazon.com.tr bu ürün nasıl sizce?

Son düzenleme:
9K hocam

H

Hocam cevabın için teşekkürler Amazon.com.tr bu ürün nasıl sizce?

QHD bir monitör. Sana attığımı almanı tavsiye ederim. O daha iyi işini görür. Hem PC de hem konsolda temiz kullanırsın o da QHD.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…