6-7bin civari butcemle oyun bilgisayari toplamayi planliyorum. Ayni zamanda film dizi de izlerim ancak PC'den asil beklentim oyun performansi olacak.
Bu islerde pek bilgim olmadigindan darbogaz, kasma, mavi ekran, dusuk FPS, isinma gibi sorunlarla karsilasmamak icin tavsiyelerinizi isteyecegim. Sistem tavsiyeleri bolumunu inceledim. Ekim 2017 tavsiyelerinde şu iki sistemi gordum.
Üst Seviye Oyun – Mini-ITX, 2K
Anakart
ASUS ROG STRIX Z270I Gaming
MSI Z270I Gaming Pro AC
İşlemci
Intel Core i7-7700K
Intel Core i7-7700K
Ortak Bileşenler
Ekran Kartı
Gigabyte GTX 1070 Mini ITX OC 8GB
Bellek
HyperX Predator Black 16GB Kit 3000 MHz CL15
Depolama
Toshiba 3,5″ 2TB P300 7200 RPM
SSD
Samsung 850 EVO 250GB
Kasa
Corsair Obsidian 250D
Güç Kaynağı
Cooler Master G650M 80 PLUS
Soğutma
Corsair Hydro H45
Fiyat:
7.200 TL
7.100 TL
[TBODY]
[/TBODY]
Bu iki sistem aklima yatti.
Ancak ben sistemimin uzun omurlu olmasini istiyorum ve performansinin gelecekteki oyunlara yetersiz kalmasi ihtimalinde darbogaz uyum vb sorunlar yasamadan sistemimi upgrade edebileyim istiyorum. Basit upgradelerle en az 5-6 sene yuksek perfirmans ayarlarinda oynatsin isterim. Nasil bir sistem onerirsiniz?
Bir diger konu da monitor konusunda, PC kullanmadigim zamanlarda monitorumu HDMI veya baska bir baglanti ile TV olarak da kullanmak istiyorum. Film, dizi vs yogun olarak izliyorum, oyuna da duskunum. Nasil bir monitor onerirsiniz?
buraya kadar 5832 tl tutuyor. Bütçeyi 7500-8000'e kadar zorlamak durumunda kaldım.
Yukarida yazdıklarım allahın emri değil tabi değiştirilebilir ama ryzen değil intel istiyorum ondan eminim. Hadi arkadaşlar bir el atın da aşağıdaki soru işaretlerini tamamlayalım.
Sistemin kalanına uygun anakart? fiyat?
1tb veya 2tb 7200 rpm sabit disk (rpm in 7200 olması şart mı onu size soruyorum.) fiyat?
1TB , 500GB onu sen ne kadar harcayacaksan o kadarlık alırsın. Evet artık 7200RPM şart denilebilir. Oyunlarım yavaş yüklensin istiyorsan 5400RPM alabilirsin.
1TB , 500GB onu sen ne kadar harcayacaksan o kadarlık alırsın. Evet artık 7200RPM şart denilebilir. Oyunlarım yavaş yüklensin istiyorsan 5400RPM alabilirsin.