7000 TL Sistem Toplama

İşlemiciyi R7 1700 anakartıda X370 yap bence. Çunku R7 1800x te stok soğutucu çıkmıyor.

Oyun konusunda yeterli tabiki de bunu kabul ediyorum ancak i5 8600K, Ryzen 1700X ile karşılaştırıldığında render performansında biraz geride kalıyor gibi gözüküyor. Ekran kartından biraz kısıp işlemciye yatırmak daha mantıklı olabilir mi hocam?

Güzel gözüküyor teşekkür ederim ancak soğutucu seçimini nasıl yapmam gerekiyor?

İşlemciyi 1700 değil 1800X olarak alacaksan mağazalardan bütçene uygun AM4 uyumlu bir soğutucu bakabilirsin.

Yapicağınız o.c değerine göre. Eğer ben o.c nin doruk noktasına ulaşmam gerekiyor derseniz sıvı soğutucu almalisiniz. Ama ben orta halli bi o.c yapicam diyorsaniz Noctuanin hava soğutucalari hem sıvı soğutucu kadar iyi hemde cok kaliteli bir markadir.

İşlemciyi 1700 değil 1800X olarak alacaksan mağazalardan bütçene uygun AM4 uyumlu bir soğutucu bakabilirsin.

Sizin sisteminize göre yaklaşık 200 lira artıyor. 250-300'e kadar zorlanabilir. Önerebileceğiniz bir soğutucu var mı?

OC yapmayı düşünmüyorum hocam, normal bir işlemci soğutucunun yeterli olacağını düşünüyorum. Öneriniz var mı?

i7 7700K, Ryzen 1700 e kafa tutamaz dedi ya.
Aç ONAYLI Benchmark testlerine bak ta biraz bişeyler kavra

Söz konusu render olduğu zaman 1700X'in 7700K'ye karşı bariz bir üstünlüğü var.

•Ryzen 7 1700X
•Cooler Master MasterLiquid Pro 120 + Pro serisi için AM4 soket aparatı
•Gigabyte AX-370 Gaming 5
•Gigabyte GeForce GTX 1070 Ti
•Corsair Vengeance LED 3200MHz
•FSP Hydro G 750W 80+ Gold Full Modular veya Thermaltake Toughpower Grand RGB 80+ Gold Full Modular
•NZXT S340 Elite
•Samsung 960 Evo 250GB
•Seagate Barracuda 2TB 7200Rpm

Not : Dostum dizdiğim sistem benimde toplamayı birebir düşündüğüm sistemdir. Kolay gelsin.

Not 2 : Yılbaşı indirimleriyle alırsanız 7000₺ fiyatına geliyor. Yoksa düz piyasa fiyatıyla bayağı pahalıya patlar.

Sistem İtopya ve Hepsiburada’dan toplanmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…