Merhabalar,
Sistemimi yeniliyorum, monitörü alıp aradan çıkarttım.
Yeni bir DDR4 kasa toplamaya çalışıyorum.
Elimde halihazırda MSI 1050 Ti LP var. Birkaç aya bunu da değiştirmeyi düşünüyorum ancak kasayı hemen toplamakta kararlıyım.
Bu bütçe ile i5 11. nesil işlemcili, 1 TB M.2 SSD'li, 16 GB RAM'lı ve yeni güncel anakartlı bir sistem oluşturulabilir mi?
Denenmiş ve başarılı sistemler varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Asrock B560 Pro4 Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
En ucuz Intel i5-11400F Altı Çekirdek 2.60 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i5-11400F Altı Çekirdek 2.60 GHz İşlemci özelliklerini incele, 3.571,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Patriot Viper Steel 8 GB 3000MHz DDR4 PVS48G300C6 Ram arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Asrock B560 Pro4 Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
En ucuz Intel i5-11400F Altı Çekirdek 2.60 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i5-11400F Altı Çekirdek 2.60 GHz İşlemci özelliklerini incele, 3.571,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Patriot Viper Steel 8 GB 3000MHz DDR4 PVS48G300C6 Ram arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Corsair 550 W Carbide SPEC-DELTA RGB CC-9020121-EU Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
aslında hazır bir sistem almayı düşünüyorum ama bileşenlerin uyumundan filan çokça emin olmadığım için yardımınıza başvurmayı düşündüm.
hangi anakartı alacağımı bilmiyorum. orta vadeli ileriye dönük problem çıkarmayacak bir anakart işimi görecektir.
yüksek frekanslı ram alıp anakartın veya işlemcinin sınırında tıkanmamak veya güçlü bir ssd alıp da yine tam verip alamamak gibi sorunlarla karşılaştım geçmişte. bu problemleri tekrar yaşamak istemiyorum.
Attığım anakart kötü değil ama çok iyi de değil, orta kararda. Fiyatına göre bence güzel, i5 için makul bir anakart. Attığım RAM'lerle de bir uyumsuzluk yaşamazsınız. Anakart 4800 MHz'ye kadar RAM destekliyor.
Attığım anakart kötü değil ama çok iyi de değil, orta kararda. Fiyatına göre bence güzel, i5 için makul bir anakart. Attığım RAM'lerle de bir uyumsuzluk yaşamazsınız. Anakart 4800 MHz'ye kadar RAM destekliyor.
hocam ramleri, m2yi ve anakartı amazondan buldum, işlemci kaldı dışarda, amazondan uygun bir kasa bulmama yardımcı olabilir misiniz?
işlemciyi de söylediğiniz yerden alacağım.
tek bir yerden sipariş vermek isterdim ama işlemci amazonda çok uçuk bir fiyatta.
kasa ATX iken, anakartın ilanına tıkladığımda mATX diyor. bunun uyumsuzluk yaratacağını düşünüyorum.
bir arkadaştan yardım rica etsem?
Kasa mini olmadığı sürece genelde tüm anakartlarla uyumlu olur. mATX (micro); ATX'ten daha küçük bir boyut. Bu arada haklısınız, n11 ilanında mATX, diğer ilanlarda ise ATX olan modeli var anakartın. Küçük boyutlu istemiyorsanız, başka bir modele bakalım?
Kasa mini olmadığı sürece genelde tüm anakartlarla uyumlu olur. mATX (micro); ATX'ten daha küçük bir boyut. Bu arada haklısınız, n11 ilanında mATX, diğer ilanlarda ise ATX olan modeli var anakartın. Küçük boyutlu istemiyorsanız, başka bir modele bakalım?