7000 TL'ye i7 8700K sistem toplama

Hocam kasa ve anakart hariç aynı sistem anakartı ROG Strix seçtim birkaç özelliği hoşuma gittiği için örneğin Sonic Radar biraz da işlemci güçlü olduğu için belki O.C yaparım dedim saygılar.
Seçtiğiniz kasanın içindeki PSU sisteminizi tam olarak besleyebilir mi, emin değilim. O.C yapacaksanız B450'de çok bir verim elde edemezsiniz ki seçtiğimiz işlemci zaten 2700X (XFR'lı işlemci) olduğu için kendi boostu ile çıkabildiği hıza çıkacaktır, ekstra OC ile çok daha fazla bir performans elde edebileceğinizi sanmıyorum.

Evet seçtiğiniz SSD iyi seçim olmuş.

Yanlış Bilgilendirme
[Rehber] AMD - INTEL Hangisi Seçilmeli?
Bu rehbere bir göz atın.

Bu arada i7 8700K alıyorsanız eğer X Chipsete sahip bir anakart almanız gerekecek, eğer almazsanız o işlemciye boşa para dökmüş olursunuz. i7 8700 alternatif olarak alabilirsiniz, iş odaklı ise Ryzen tarafında tercih etmeniz yerinde olacaktır. Ryzen anakartlarda Z chipset tercih etmek zorunda değilsiniz B Chipset anakart da tercih edebilirsiniz. Ryzen seçmeniz soket uyumluluğu konusunda da uzun ömürlülük sağlar, CPU Değişirken anakart değişmesin istiyorsanız göz önünde bulundurun.

900 TL bütçe kaldı Kasa ve Hardisk seçimini sana bıraktım. Geri kalan bütçene zevkine uygun hangisini dilersen alabilirsin.

Çok fazla bi beklentim yok zaten anakartın özelliklerini sevdim mesela sonic radar 3

Hocan buna bakmadınız herhalde ?

Son düzenleme:
Hocam tamam da kasanın içindeki PSU besleyemeyebilir diyorum sistemi. Dikkat edin hangi PSU'yu seçtiğinize.
Tavsiyelerinizi Dikkate Alıp 600w bir psu yu almaya karar verdim Teşekürler,

Tavsiye ettiğiniz Kasa Modelleri Nelerdir Sade ve hoş en fazla 600 tl psu ile birlikte ?

Sakın Aerocool Cylon alma hatasına düşme. Isı problemi yaşarsın. Düşük bütçe de Dark Sentinel alabilirsin. Hava akışından dolayı ya da CMT110A alıp fan eklemesi yapabilirsin. Bütçem var dersen NZXT H500 veya Cooler Master MB511, Cooler Master H500 önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…