7000 TL'ye kasa toplama

berkayktt

Centipat
7000 TL bütçeyle kasa toplamak istiyorum ama açıkçası sistem toplama konusunda fazla bir bilgim yok ve araştırdığım kadarıyla aşağıdaki sistemin güzel olduğu görüşündeyim. Bu sistem hakkındaki düşüncelerinizi ve uygun olmadığını düşündüğünüz noktalarda siz olsanız bunun yerine hangi parçayı koyardınız merak ediyorum. İşlemci olarak çok fazla AMD Ryzen 5 2600 önerisiyle karşılaşsam da i5 9400f'in daha iyi performans verdiğini gördüm (bu konuda yanlışsam düzeltebilirsiniz). Bu yüzden öncelikli tercihim işlemcinin İntel olması.
Toplu İtopya linki: Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA

İşlemci: Intel Core i5 9400F 2.9GHz 9MB Önbellek 6 Çekirdek 1151 14nm İşlemci

Anakart: GIGABYTE Z370P D3 4000MHz(OC) Soket 1151 M.2 HDMI ATX Anakart

Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2060 Advanced Edition 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı

RAM: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram

Kasa: POWER BOOST VK-G3902S RGB 600W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa

HDD: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk

SSD: ADATA 480GB SU630 3D NAND Sata3 2.5" SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)

Monitör olaraksa bunu düşünüyorum, yine yorumlarınızı belirtebilirsiniz:

AOC 24" C24G1 2xHDMI DP VGA 144Hz 1MS Freesync Full HD Curved Gaming Monitör

Yanlış bilmiyorsam Intel' in işlemcisinden soğutma çıkmıyor. Aralarında fiyat farkını da düşünmek lazım. Ayrıca o ekran kartı Vatan KDV indirimlerinde 2000-2200 TL arasındaydı. Acele etmeden farklı sitelerden toplamak yararına olacaktır.

Yanlış bilmiyorsam Intel' in işlemcisinden soğutma çıkmıyor. Aralarında fiyat farkını da düşünmek lazım. Ayrıca o ekran kartı Vatan KDV indirimlerinde 2000-2200 TL arasındaydı. Acele etmeden farklı sitelerden toplamak yararına olacaktır.
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Benim istediğim "7000 TL'ye bundan çok daha iyisini toplardın" tarzı sözler duymamak. Yani parasının hakkını verecek bir sistem istiyorum. Bu doğrultuda aradaki fiyat farkını vermeye, soğutucu çıkmıyorsa da + soğutucu eklemeye de okeyim. Amacım bu fiyat bandında alabileceğim maksimum performansa en yakın sistemi kurmak :D . Ekran kartı olarak da şu an vatan bilgisayarda daha pahalı gösteriyor fakat yukarıya itopya linki bırakmamın amacı hepsini bir arada görebilmekti. Daha ucuz olduğu takdirde tabiki Vatan tarzı bir yerden de alabilirim.

Bahsetmek istediğim Intel' i seçtiğinde soğutma ile beraber atıyorum 1500 TL verdin. Ryzen5 2600 ile karşılaşıyor ama soğutucu da eklenince yine fiyatı atıyorum 1500 TL ye Ryzen5 2600x alınır.
Bu arada aralarında pek bir fark da yok diye biliyorum. Daha bilgili olanlar yardımcı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı