Siz 7000 civarında bildiğiniz daha kaliteli monitörler var ise önerir misiniz?2K o sisteme fazla gelir. 1080P yeterli. AOC olanı tercih edebilirsin, o bütçede en iyi görüntü kalitesini sunan model. 7000TL bütçe ile 240Hz modellerde var fakat sizin kullanımınıza göre 240Hz'e pek gerek yok.
Siz 7000 civarında bildiğiniz daha kaliteli monitörler var ise önerir misiniz?
VA ve AdaptiveSync hiç kullanmadım hocam bende güncel olarak IPS ve FreeSync var farkı var mıdır? Adaptive daha mı iyi?AOC 25G3ZM 24.5" 240Hz 0.5ms HDMI DP AdaptiveSync Pivot FHD VA Gaming Monitör | ITOPYA
AOC 25G3ZM 24.5" 240Hz 0.5ms HDMI DP AdaptiveSync Pivot FHD VA Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile 25G3ZM/BK ITOPYA'dawww.itopya.com
24G42E'ye göre artıları yenileme hızı ve VA panel olmasından kasıt kontrast değeri. Ayrıca bu model pivot. Renk doygunluğu olarak her iki modelde tatmin eder.
Daha ekonomik bir alışveriş yapmak isterseniz 24G42E, bütçenin tamamıyla daha iyi model tercih etmek isterseniz 25G3ZM alınabilir. Her iki modelde kendi fiyat skalasının en iyi ürünleri.
Bu modelde FreeSync var. Bu modeldeki VA kaliteli bir VA. Bundan dolayı IPS'ten eksiği yok fazlası var. Özellikle çoğunlukla hikayeli oyunlar oynayan kullanıcılara VA panel öneriyorum. Siyahları daha gerçeğe yakın gösteriyor. Kontrast olarak bahsettiğim şey buydu. Renk doygunluğu olarak pek farkları yok.VA ve AdaptiveSync hiç kullanmadım hocam bende güncel olarak IPS ve FreeSync var farkı var mıdır? Adaptive daha mı iyi?
Teşekkürler 25G3ZM almaya karar verdim.Bu modelde FreeSync var. Bu modeldeki VA kaliteli bir VA. Bundan dolayı IPS'ten eksiği yok fazlası var. Özellikle çoğunlukla hikayeli oyunlar oynayan kullanıcılara VA panel öneriyorum. Siyahları daha gerçeğe yakın gösteriyor. Kontrast olarak bahsettiğim şey buydu. Renk doygunluğu olarak pek farkları yok.
Kullanımının çoğunu rekabetçi oyunlarda geçiren ve rank vs. kasanlara genelde IPS bütçesi yeterse de OLED öneriyoruz. Gecikme değerleri bir tık daha iyi olduğu için. Fakat size görüntü kalitesi anlamında daha iyi bir deneyim sunacağından 25G3ZM almanızı öneririm.
Tekrardan sormak durumunda kalacağım ama başka konularda bu monitörü önermişler sizce hangisi daha iyi bir seçenek?Bu modelde FreeSync var. Bu modeldeki VA kaliteli bir VA. Bundan dolayı IPS'ten eksiği yok fazlası var. Özellikle çoğunlukla hikayeli oyunlar oynayan kullanıcılara VA panel öneriyorum. Siyahları daha gerçeğe yakın gösteriyor. Kontrast olarak bahsettiğim şey buydu. Renk doygunluğu olarak pek farkları yok.
Kullanımının çoğunu rekabetçi oyunlarda geçiren ve rank vs. kasanlara genelde IPS bütçesi yeterse de OLED öneriyoruz. Gecikme değerleri bir tık daha iyi olduğu için. Fakat size görüntü kalitesi anlamında daha iyi bir deneyim sunacağından 25G3ZM almanızı öneririm.
Bu monitörün renk doygunluğu ve kontrast değeri 25G3ZM'ye göre berbat. CS2 ve Valorant çoğunluklu oynayan alabilir fakat size önermem.Tekrardan sormak durumunda kalacağım ama başka konularda bu monitörü önermişler sizce hangisi daha iyi bir seçenek?
Anladım teşekkür ediyorum monitörü aldığımda ayar çekmemde yardımcı olabilir misiniz?Bu monitörün renk doygunluğu ve kontrast değeri 25G3ZM'ye göre berbat. CS2 ve Valorant çoğunluklu oynayan alabilir fakat size önermem.
Genel olarak her VA panele bir kaygılı yaklaşılıyor. Gayet doğal bir durum çünkü ghosting sorunu çoğu VA monitörde oluyor. 25G3ZM'yi önerme sebebim VA panel olmasına rağmen ghosting olmamasından dolayı.
Şöyle nicel bir örnek vermem gerekirse; 25G3ZM, Samsung modeline göre siyahları en az 3-4 kat daha gerçekçi gösteriyor.
Ghosting neden VA panellerde oluyor diye soracak olursan; VA panellerin siyahlarda gecikme değerleri epey yüksek. Bundan dolayı ghosting dediğimiz bir sorun ortaya çıkıyor. Bazı VA panellerde bu gecikme değerleri minimuma indirilerek bu sorun ortadan kalkıyor. 25G3ZM bunlardan biri.
Eğer alırsan OverDrive ayarını "Medium" yaptığın takdirde ghosting sorunuyla karşılaşmazsın.
OverDrive ayarını medium yaptığın takdirde kullanmaya başlayabilirsin. Ekstra bir ayara gerek yok.Anladım teşekkür ediyorum monitörü aldığımda ayar çekmemde yardımcı olabilir misiniz?