70000 TL sistem toplama önerisi

Bütçe
70000

Chariyev

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar hayatımın son bilgisayarını almak istiyorum. Monitör klavye vs halihazırda mevcut bana sadece kasa gerekli. Şu an kullandığım sistem AMD tabanlı ve driverlar vs konusunda pek de memnun değilim bu sebeple Intel bir sistem toplamak istiyorum. Kasanın montajını kendim yapamayacağım ve bulunduğum yerde yaptırabileceğim birisi olmadığı için tercihen İtopya üzerinden bir sistem toplamam gerekli. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yok mu bir yardım sever :(

Son düzenleme:
Evet aynı bütçe, 80 e kadar esnetebilirim. Güncel olarak AMD kullanıyorum pek memnun olmadım sürekli bir driver sorunu yaşıyorum. O yüzden bu kez Intel almak istiyorum. İ7 1300kf ve 4070 Super aklıma yatmıştı ancak bu fiyata bunları alınca diğer parçalar oldukça kötü kalıyor gibi. Özellikle anakart, PSU, ram ve kasa boyutuna dair milyon tane yazı okudum. Herkes farklı bir şey söylüyor

Teşekkürler hocam, en çok fiyat kısmak istediğim nokta kasa. Evi pavyona çevirecek türden şeylere gerek yok. Hatta ışıksız olmasını tercih edebilirim :)

Hocam AMD'nin driver sorunlarından bahsetmişsiniz ancak driver sorunları ekran kartı için geçerli. İşlemciler için geçerli değil. Intel almanızı tavsiye etmiyorum. Eski mimari kullanıyor. i7 ve i9 işlemcileri soğutmak çok zor. 14. nesilden sonra LGA1700'ün desteği de bitecek üstelik. AM5 soket ise hala güncelliğini koruyor. İşlemci olarak AMD, ekran kartı olarak NVIDIA tavsiyemdir.

Hocam AMD'nin driver sorunlarından bahsetmişsiniz ancak driver sorunları ekran kartı için geçerli. İşlemciler için geçerli değil. Intel almanızı tavsiye etmiyorum. Eski mimari kullanıyor. i7 ve i9 işlemcileri soğutmak çok zor. 14. nesilden sonra LGA1700'ün desteği de bitecek üstelik. AM5 soket ise hala güncelliğini koruyor. İşlemci olarak AMD, ekran kartı olarak NVIDIA tavsiyemdir.
1 haftadır araştırma yapıyorum insanların %90 oranında AMD tavsiye ettiğini gördüm ancak dediğim gibi şuan kullanmakta olduğum ekran kartı (ASUS Radeon RX 5500 XT ve işlemci olarakta AMD R5 3500X mevcut) alakasız zamanlarda eski sürümü yükleyip duruyor. Tekrar driver silip güncelini indirmem gerekiyor. Bu sebeple AMD olmasın istiyorum. Ancak dediğiniz gibi ekran kartı farklı marka olduğunda bu tarz sorunlar yaşamayacaksam AMD'ye de yönelebilirim gibi zira istediğim fiyata Intel sistem aldığımda fiyat farkı çok daha yüksek oluyor.

1 haftadır araştırma yapıyorum insanların %90 oranında AMD tavsiye ettiğini gördüm ancak dediğim gibi şu an kullanmakta olduğum ekran kartı (ASUS Radeon RX 5500 XT ve işlemci olarak da AMD R5 3500X mevcut) alakasız zamanlarda eski sürümü yükleyip duruyor. Tekrar driver silip güncelini indirmem gerekiyor. Bu sebeple AMD olmasın istiyorum. Ancak dediğiniz gibi ekran kartı farklı marka olduğunda bu tarz sorunlar yaşamayacaksam AMD'ye de yönelebilirim gibi zira istediğim fiyata Intel sistem aldığımda fiyat farkı çok daha yüksek oluyor.

AMD'nin sorunlu olan kısmı ekran kartı driverları. İşlemci konusunda bir sorunu yok.

Aslında sistemler hakkında o kadar az şey biliyorum ki işlemci AMD olduğunda ekran kartı NVIDIA olabiliyor mu onu bile bilmiyordum şimdi öğrendim 😅.
Öğrenirsiniz zamanla hocam. Bilgisayar başına geçeyim yaparım bir şeyler.

Tam 80 yapıyor böyle.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı