70000 TL'ye sistem önerisi

Bütçe
50.000-70.000

KHADHRAL

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Yeni bir sistem satın almayı veya toplamayı(!) düşünüyorum. En son satın aldığım sistemin üzerinden 9-10 yıl geçti. Sadece işlemci, soğutucu ve ekran kartı değiştirmiştim. Tek tek farklı yerlerden parçaları aldığımda daha uyguna geldiğini biliyorum. Ancak anakartın montajı, PSU'nun montajı vb. konularda bilgim yok, ve evde de yapabilir miyim kısmında soru işaretlerim var. O yüzden daha çok direk hazır sistemler üzerinden ilerlemeyi düşünüyorum veya bildiğiniz bir, güvenilir, site mevcut ise, sadece anakart, işlemci, kasa ve PSU'yu oradan alıp, RAM, soğutucu, ekran kartını kendim takacağım. Düşündüğüm sistem özellikleri ve parçalar aşağıdaki gibidir. Uyumluluk konusunda da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İşlemci: Ryzen 5700x3D.
Anakart: MSI B550-A Pro.
RAM: G.Skill 32 GB(2x16) Ripjaws V 3200MHz CL16.
SSD: Samsung 1TB NVMe veya 500GB.
SSD2: SATA Samsung 500GB.
Kasa: MSI MAG Forge 320r veya MSI MAG Forge 112r (kararsızım. Ekran kartının sığıp sığmayacağını kestiremedim)
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid M.240 240mm sıvı soğutma veya Cooler Master Masterliquid ML240L 240mm.
PSU: 750watt yeterli olacaktır diye düşünüyorum. MSI 750W MAG 80+ Gold.
Ekran kartı: 4070 Ti Super önceliğim - 4070 Ti'da alternatif olacak.

Bütçe olarak 50.000-70.000 arası bir bütçe ayırmayı planlıyorum. Sistemi şu an için 1080P'de kullanacağım. 2K monitör için arayış içerisindeyim, ancak 5-6 ay sonra almayı planlıyorum.

Cevaplar ve öneriler için şimdiden teşekkür ederim.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/9AASMB4L

Buyur hocam 73.168TL Biraz daha kısmak istersen altta attığımı alıp 4000TL daha ucuza getirebilirsin sistemi.

Teşekkür ederim topladığın sistem için. Ancak ryzen 7800x3d'lerin özellikle ram(expo ramlerin daha iyi ve sorunsuz çalışması vb) ile ilgili sıkıntıları olduğunu okumuştum. Ayrıca soğutma konusunda da problem yaşadığını belirten insanlar mevcuttu. O yüzden açıkçası ddr5 sistemlerden ve ryzen7800x3d/ ryzen 9 7900x'den uzak duruyordum. Daha yenilerde sistem toplayan bir arkadaşım, ryze 9 7900x'e geçmişti, hala pc'nin açılmama, donma, anakartın arıza verme vb sorunları ile uğraşıyor. O yüzden ddr5'e geçmeyi planlamıyordum. Düşünceniz nedir ?

Teşekkür ederim topladığın sistem için. Ancak ryzen 7800x3d'lerin özellikle ram(expo ramlerin daha iyi ve sorunsuz çalışması vb) ile ilgili sıkıntıları olduğunu okumuştum. Ayrıca soğutma konusunda da problem yaşadığını belirten insanlar mevcuttu. O yüzden açıkçası ddr5 sistemlerden ve ryzen7800x3d/ ryzen 9 7900x'den uzak duruyordum. Daha yenilerde sistem toplayan bir arkadaşım, ryze 9 7900x'e geçmişti, hala pc'nin açılmama, donma, anakartın arıza verme vb sorunları ile uğraşıyor. O yüzden ddr5'e geçmeyi planlamıyordum. Düşünceniz nedir ?
DDR5 sistemlerin yavaş açılma problemleri var evet ama onun dışında 4 slot ramlerin tamamını doldurmadığın sürece ram problemi yaşamıyorsun am5 platformunda. Sistemin biraz geç açılması da bence aradaki performans farkı için değer birşey ayrıca bu problemler herkeste olan problemler değiller.

Ayrıca soğutma sorunu hiç duymadım DDR5 serisinde. 240mm sıvı soğutma dahi gayet yeterli 7800X3D için.

DDR5 sistemlerin yavaş açılma problemleri var evet ama onun dışında 4 slot ramlerin tamamını doldurmadığın sürece ram problemi yaşamıyorsun am5 platformunda. Sistemin biraz geç açılması da bence aradaki performans farkı için değer birşey ayrıca bu problemler herkeste olan problemler değiller.

Ayrıca soğutma sorunu hiç duymadım DDR5 serisinde. 240mm sıvı soğutma dahi gayet yeterli 7800X3D için.
Anladım. Çok teşekkür ederim. Biraz önce gezinirken internette, şu sisteme denk geldim. QP PCH ALLSTAR V2 AMD Oyun Bilgisayarı İçinde 4080 Super olması benim biraz kafamı karıştırdı. Bazı parçalarını değiştirip 70-75k aralığına çekebilir miyiz? veya direk 78.000 bu sistem için gayet iyi midir ? Düşüncenizi merak ediyorum.

Anladım. Çok teşekkür ederim. Biraz önce gezinirken internette, şu sisteme denk geldim. QP PCH ALLSTAR V2 AMD Oyun Bilgisayarı İçinde 4080 Super olması benim biraz kafamı karıştırdı. Bazı parçalarını değiştirip 70-75k aralığına çekebilir miyiz? veya direk 78.000 bu sistem için gayet iyi midir ? Düşüncenizi merak ediyorum.
Direk fiyat olarak daha aşşağı çekemezsin hazır sistemi ama ona referans hazır sistem toplarım.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/1TK2TDK8

Buyrun hocam kendi toplamam 76.865TL yapıyor.

Hatta daha ucuz olmasına rağmen sistem daha iyi 360mm sıvı soğutma ve 850 watt güç kaynağına sahip attığım sistem.

Çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle 4080 Super'li alıcam sistemi. Son bir sorum kaldı. Peki 1080p'de çok fazla darboğaz yapar mı bu sistem ? Yani oyun oynarken fps drop yaşar mıyım ? Şu an bütçeyi yükselteceğim için, monitör 7-8 ay sonraya kalabilir.

Direk fiyat olarak daha aşşağı çekemezsin hazır sistemi ama ona referans hazır sistem toplarım.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/1TK2TDK8

Buyrun hocam kendi toplamam 76.865TL yapıyor.

Hatta daha ucuz olmasına rağmen sistem daha iyi 360mm sıvı soğutma ve 850 watt güç kaynağına sahip attığım sistem.
Bu arada bu attığım sistemde 240mm soğutmaya veya hava soğutmaya geçerseniz biraz daha fiyat avantajı sağlarsınız ama kasa 360mm destekliyorken 1000TL fazla verip 360mm soğutucuda kalmayı daha mantıklı buluyorum.

Çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle 4080 Super'li alıcam sistemi. Son bir sorum kaldı. Peki 1080p'de çok fazla darboğaz yapar mı bu sistem ? Yani oyun oynarken fps drop yaşar mıyım ? Şu an bütçeyi yükselteceğim için, monitör 7-8 ay sonraya kalabilir.
Çok fazla darboğaz olmaz 1080P'de idare edilir. Nvidia'nın denetim masasından Resolution Scale'yi açarak oyunu 2K-4k şeklinde simüle edebilir veya oyunlarda hepsinde olmasada görüntü çarpanını arttırarak 1080p'de daha net ve keskin görüntü alabilirsin.

Teşekkür ederim topladığın sistem için. Ancak Ryzen 7800x3D'lerin özellikle RAM(EXPO RAM'lerin daha iyi ve sorunsuz çalışması vb) ile ilgili sıkıntıları olduğunu okumuştum. Ayrıca soğutma konusunda da problem yaşadığını belirten insanlar mevcuttu. O yüzden açıkçası DDR5 sistemlerden ve RyzEN7800x3d/ Ryzen 9 7900X'den uzak duruyordum. Daha yenilerde sistem toplayan bir arkadaşım, Ryze 9 7900X'e geçmişti, hala PC'nin açılmama, donma, anakartın arıza verme vb sorunları ile uğraşıyor. O yüzden DDR5'e geçmeyi planlamıyordum. Düşünceniz nedir?

Bu bütçe ile DDR4 Toplarsanız paranıza yazık olur. Sakın yapmayın. En kötü 14600k işlemci ve 4080 Super, DDR5 sıstem alırsınız.

RAM'ları 2x16 6000 CL30 yaın, SSD'yı WD blue. Soğutucu güzel ona dokunmayın.

6-7 ay sonra da 2K monitör alırsınız. 4080 Super ile birlikte harika olur.

Bu bütçe ile DDR4 Toplarsanız paranıza yazık olur. Sakın yapmayın. En kötü 14600k işlemci ve 4080 Super, DDR5 sıstem alırsınız.

RAM'ları 2x16 6000 CL30 yaın, SSD'yı WD blue. Soğutucu güzel ona dokunmayın.

6-7 ay sonra da 2K monitör alırsınız. 4080 Super ile birlikte harika olur.
Teşekkür ederim. Yukarıdaki arkadaşın kurduğu sistemde söylediğiniz değişiklikleri yaptım. Son durum https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/44B8R9B6 bu şekilde. Doğru mudur ? Her ikinize de tekrardan teşekkür ederim. Yarın veya sonraki gün beklediğim ödeme gelince, sistemi sinerji üzerinden sipariş vericem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı