7200TL için örnek bir Ryzen sistem:
- AMD Ryzen 7 1700 3.0 Ghz 20 MB AM4
- Asus B350-Plus Prime 3200 Mhz(OC) AM4+ ATX
- Corsair 16GB(2x8GB) Vengeance Led DDR4 3000mhz CL15
- Gigabyte GeForce GTX1080 Windforce OC 8GB 256Bit
- Samsung 250GB 850 Evo 540/520 (MZ-75E250BW)
- WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX)
- Corsair Carbide Spec-Alpha Mid Tower Siyah/Kırmızı
- High Power 600W 85+ Bronze 45A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
- Viewsonic VX2778-SMHD 27" 5ms (HDMI+Display+miniDisplay) Fiyatı
Şimdi gelelim artılarına,
Öncelikle İşlemci stok fanı olarak, Intel'inkinden kat ve kat daha iyi. RGB Ledli soğutucusu var. Anakart ledli, Ram'ler ledli, kasa ledli ve hoş bir kasa. Dışarıdan bakıldığında sizi çok daha iyi tatmin edecektir.
- İlk olarak ekran kartı GTX 1080. 1070'ten farklarını saymama gerek yok sanırım.
- Monitör 2K ve IPS. Sizin sistemdeki monitörünüz 1080p ve PLS bir monitör. 7000TL bütçe için PLS monitör alınmamalı. IPS panel çok daha canlı gösterir. ve 2K çok daha iyi olacaktır. DSR ile 4K'da oynarsanız ekstra zevk alırsınız tüm oyunlardan.
- İşlemci? 2K, özellikle de 4K'da Intel'deki rakiplerine fark atan bir işlemci. 7700'den 2 kat daha fazla performans alabileceğiniz bir işlemci. Çarpan kilitsiz. Yani rahatça OC edebilirsiniz. Oyun açısından mı? Oyun için de şöyle bir görsel koyayım:
Eki Görüntüle 238370
R7 1700, 3.9GHz'de çalışmakta. İyi bir kasa soğutması olursa stok fan ile bu hıza ulaşırsınız. 7700K ise 5GHz'de çalışmakta. Peki hangisi üstün? Dengeli sayılır. Lakin, sizin alacağınız 7700, 3.6GHz hızda çalışmakta. Maksimum olarak 4.2 görmekte Turbo Boost ile. Peki bu durumda hangisi daha üstün olacak? Ki bu test, Ryzen'ın ilk çıktığı zamanlardan kalma. Son bios güncellemeleri ve 3000MHz ramler ile performans ciddi oranda artıyor.
Oyun dışında kalan her alanda Ryzen zaten ezici üstünlük sağlıyor. Oyun alanında? 7700'ü oyun alanında da geçer.
Ve gelelim eksilerine,
- .
Daha iyi bir ekran kartı, daha iyi bir işlemci, daha iyi bir monitör, daha iyi bir sistem.
Siz AMD sistem aldığınız zaman adamlar bize ödeme yapmıyor. Kar payı almıyoruz. Veya sizin aldığınız sistem bize yaramıyor. Bizim isteğimiz paranızı sonuna kadar hak eden bir sistem toplamanız.
Yok yine de ille de Intel diyorsanız karar sizin.
Hocam sistem toplamaktan anlamıyorsanız yorum yazmayın. Bu kadar basit.
Çünkü çöp hocam. 7700 rakipleri karşısında şuan alınabilecek bir işlemci değil. Biz arkadaşın parası boşa gitmesin diye uğraşıyoruz. Ryzen ile birlikte GTX1080+2K bir sistem toplanıyor. Arkadaş ise Intel ile 1070+1K bir sistem soruyor. Ki benim tavsiye ettiğim sistemde işlemciyi R5 1600 yaparsanız GTX1080+4K bir sistem alınabiliyor. İşlemcisi daha iyi. Ekran kartı daha iyi. Monitör daha iyi. Biz burda en iyi sistemi hedefliyoruz hocam.Sana göre bilmiyorumdur başkasına göre biliyorumdur. Yanlış yerden vurmaya çalıştın. Ben sistem önerin dese Ryzen öneririm demişim zaten bir kere. Şöyle bir şey var ikinci sistemimi topluyorum ben şuan ve ikinci sistemim Ryzen. Benim burda size anlatmak istediğim. Sizin İntel isteyen bir insana Ryzen önermeniz. Yahu adam istemiyor niye zorluyorsunuz? Adam almaya karar vermiş, niye çöp diyorsunuz? Siz hala olayı anlamamışsınız ki bana AMD Ryzen hakkında bir şeyler öğretmeye çalışıyorsunuz. Anlayabiliceğinizi de düşünmüyorum açıkçası.
Siz Intel ile bozmuşunuz hocam. 7000TL bütçe ile GTX 1070 ve 1080p bir monitörü oyun için tavsiye edecek kadar hemde.Bence siz kafayı Ryzen ile bozmuşsunuz. Bana söyledikleriniz hala komik geliyor.
Siz Intel ile bozmuşunuz hocam. 7000TL bütçe ile GTX 1070 ve 1080p bir monitörü oyun için tavsiye edecek kadar hemde.
Arkadaş o sistemi alırsa eminim ki "GTX 1070 düşük FPS sorunu" diye bir konu açacak. 1080p monitör.
Hocam arkadaşın da kazık yemesi için neden bu kadar uğraşıyorsunuz, anlamış değilim.Kendim kullanıyorum bir sıkıntısı yok niye tavsiye etmiyim?
Ahahah. Kardeşim sen araya atlamasan olmaz zaten. Bende kullanıyorum niye düşük FPS sorunu yaşamıyorum?