7000TL'ye Dell G2724D almak mantıklı mı?

OMARZ

Femtopat
Daha fazla  
Gamingen TR'de İyzico ile 7K ya sipariş verdim hala kargolanmadı panel vs durumu beni bu konuyu açmaya zorladı. Sizce iptal etmeli miyim alternatif var mıdır?

2023 Nisan üretimli bendeki model. Neye göre değişiyor yada hangi tarihten sorna değişiyor bu bir bakayım acaba bandeki hangisi.
Dediğim gibi değiştiğine dair elimizde net bir kanıt yok. Kullanıcı yorumlarını dikkate alarak bu sonuca varıyoruz.
Eğer panel değiştiyse 2024'den sonra değiştiğini düşünüyorum. Siz monitör çıktığı yıl almışsınız, panel değişmemiştir.

Anlamadığım 240 nit diyorlar ama VESA display 400 HDR sertifikası var. Bu monitörünmin 400 nit olması gerekmiyor mu? Bu durumda neye göre bu sertifikayı almış eğer veremiyorsa?

Ayrıca 1420:1 contrast native var demiş rtings ama puan olarak 6.6 demiş IPS için bayağı iyi bir değer. Ama puanlama da garip. Sanırım bunlar bağımsız test mi yapıyorlar yoksa firma desteği mi alıyorlar anlamadım çoğu bilinen ürünler yok mesela bunlarında testi çok mu güvenilir bilemedim. Evet çoğu zaman referans alıyoruz ama

Son düzenleme:
Anlamadığım 240 nit diyorlar ama VESA display 400 HDR sertifikası var. Bu monitörünmin 400 nit olması gerekmiyor mu? Bu durumda neye göre bu sertifikayı almış eğer veremiyorsa?
Ürünün iyi varyasyonu bu değerleri vermiş. Yeni varyasyonu dediğiniz değerleri veriyor.

VA'ların 3000-4000:1 verdiği, OLED'lerin 1.000.000:1 verdiği ortama göre değerlendirmişlerdir. Yoksa IPS için epey güzel değerler.
Rtings güvenilir. Her modeli incelemiyorlar ama incelediği modeller varsa genellikle Rtings'i referans alıyoruz. Kapsamlıca inceliyorlar.

Eğer bu panel değişip de cidden 240 ve 800-900:1 contrast veriyorsa bu tam bir tür dolandırıcılık anlamına gelir yani. Çok riskli bir durum. Bu konuda iade garantisi nedir olabilir mi bilemiyorum ama verilen değerleri veremiyor ve testi de herkesin yapamayacağı aşikar. Ben bile düşünmüştüm bu monitörü almayı ama sonra başka marka aldım.

Riskli bir durum eğer alınıp böyle düşürülmüş bir panel gelirse iade ederdim. Ama işte Amazon değil burası Gaming gen kabul eder mi nasıl yapar bilemem sıkıntı çıkarır mı veya?

Dell'i müşterisini önemseyen bir firma olarak biliyordum. Bende de Dell'in 1080P bir monitörü var mesela. Bu model hakkında panel değiştirme durumu yok fakat bu yaptıkları markaya olan algımızı tamamen değiştiriyor.
Ürünü inceleme kanallarına güzel bir panel ile yollayıp sonraki partlarını tamamen farklı değerler veren bir panelle değiştirme durumu varsa dediğin gibi saçma bir durum.

Riskli bir durum eğer alınıp böyle düşürülmüş bir panel gelirse iade ederdim. Ama işte Amazon değil burası Gaming gen kabul eder mi nasıl yapar bilemem sıkıntı çıkarır mı veya?
Onu profesyonel aletler olmadan anlamak güç. Yanına gerçekten 1200-1300:1 contrast değerleri veren bir monitör koyup çıplak gözle en azından bir fikir sahibi olunabilir ama net bir sonuca da varılmaz. Profesyonel bir cihazla ölçüm yapmak gerekli.

Amazon vs. iade konusunda rakibi olduğunu düşünmüyorum fakat Gaming gen'in de bir sorun çıkartacağını sanmıyorum. Daha önce iade tecrübem olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…