4070 ve 13700k sistemi NZXT marka 750 watt PSU ile kullanıyorum. Daha önce de 650 watt dandik bir Gamepower güç kaynağı ile sorunsuz kullandım. Soruna gelecek olursak yeterli.
Teşekkürler cevabiniz icin, default ayarlarda 500 civari guc cekiyor zaten sistem ocsiz. Fakat islemcinin elektrik bakimindan yuksek talebi beni biraz suphelendirdi, 100W daha fazla cekiyor yuk altinda. Tabii gunluk kullanimda 230W TDP'ye ulasacagini sanmiyorum fakat bu halde 100W kadar bos yer kalıyor, stabilizasyon sorunu olusturur mu bilemedim.
GPT OC'siz yetecegini soylese de OC icin biraz daha elektrik gerekebilecegini soyluyor stabilizasyon icin, Total'de yine 700W'i gecmiyor fakat hesaplarina gore 612W Max ile 700'e cok yaklasiyor.
Fotolara sagdan sola bakiniz*
700w'ın tum bilesenlerin overclocklanmasi durumunda sistemim ve benzer sistemler icin yetmeyecegi kanaatine vardim
bu gun yaptigim overclocklu stres testini daha iyi monitörleyince max tdp'nin 230w olmasi gerekirken edp/current throttle'a girdigini gordum, ayni esnada cekirdek hizlari da dusuyordu. (anakartta current throttling yapacak herhangi bir limit yok)
200w'a ulastiginda 180e cekiyordu sistem ve elektrik thorttle'ina giriyordu. muhtemelen 700w'i bulmuyor fakat cok yaklasiyor ve bu yuzden boyle bir durum olusuyor. ayrica sogutma sistemim iyi olmasina ragmen maksimum 5.3ghz'e overclockladi, islemcimin 5.6'ya kadar oc'lenebiligini videolarda gormustum.
Bilginize...