70k sıralama ile bilgisayar mühendisliği

yksogrencisi67

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 70k sıralamaya girdim ve Bursa teknik üniversite'sinde bilgisayar mühendisliği istiyorum. Geçen sene 56k ile kapanmış. Sizce gelme ihtimali var mı? Arkadaşım ise 90k sıralamada ve rehber öğretmeni 40K-45K aralığından başlamasını söylemiş tercihlerinde, bu mantıklı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet tercihlerinizde öncelikle sıralamanızın üstünde, gelme şansı daha düşük şekilde başlayın. Devamında tercih sayınız arttıkça gelmesi muhtemel tarzına indirin. Eğer mezuna kalmak istemiyorsanız kendi sıralamanızdan düşük (110k) sıralamalara kadar inin.
Bilgisayar Mühendisliği gibi bir bölüm için sıralamasının yükselmesi (puanının düşmesi) gibi bir durum pek olacağını sanmıyorum.

Sıralamandan daha iyi yerleri yazmak tabi ki de doğru olan şey, belki gelir diye. Ama son 4 yılın sıralamaları da yazar tercih listelerinde, bilgisayar mühendisliği bölümü hep daha iyi sıralamalara giden bir bölüm, bundan dolayı geleceğini hiç sanmıyorum BTÜ'nün. Geçen seneki 70k sıralamada ne varsa o tutacaktır size de büyük ihtimalle, hadi bi ihtimal geçen sene 65k sıralamadaki falan tutar.

Bilgisayar mühendisliğinin gerilemesi baya beklenmedik bir şey olur. O yüzden garanti yerleşmek için 90-100 bin arasına inmeniz lazım diye düşünüyorum.

Bursa'nın geleceğini düşünmüyorum, yine de yazmakta fayda var. Bilgisayar mühendisliği bölümünde 90bin sıralama için 40-45bin sıralamadaki yerler bence fazla uçuk kaçık olur. Önünü fazla doldurmaktansa geriye yatırım yapması daha mantıklı. Ben 62bin sıralama ile 50binden daha iyi yerleri yazmayı düşünmüyorum.

Arkadaşlar 150k sıralama ile Bilgisayar mühendisliği yazdım 100k dan başlayıp 220k ya kadar indim. Boşta kalır mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…