Tavsiye ettiği sistemde 16GB Ram seçildiğinde, monitörü almak istersen 7.619 TL harcama yapman gerekir. Tabii bu 144Hz olmayan monitör haliyle. Ayrıca FreeSync'ten de mahrum kalmış olursun. 144Hz monitör almak için de daha fazla maliyete katlanman gerekir bu durumda.
Seçilen anakartın bellek destek listesinde, seçilen ramler gözükmüyor. 3000 Mhz konusunda sıkıntı yaşatabilir.
Güç kaynağı 700W gözüküyor fakat 12V çıkışı 630W. Yarın bir gün sistemine güncelleme yapmak istediğinde PSU Fanından aşırı yüklenme sesi duyacaksın. Çünkü PSU tam kapasiteye yaklaşacak. Ayrıca PSU tam modüler değil.
128 GB SSD'ye Windows'u kursan zaten yarısı dolar
Sitede verilen teklife göre ekstrası da ekstra para demek. Yani bütçeni yine aşar. Ek olarak SSD'yi şimdi alma, sonra al olayı mantıksız. Emin ol, güzel bir PC topladığında SSD'siz kağnıya dönüyor. Ben de sonra alırım diye yola çıkmıştım ama 1 gün bile dayanamayıp paraya kıyıp SSD siparişi vermiştim.
GTX 1070 TI kısmına gelirsek de; evet GTX 1070 TI iyi bir ekran kartı ve RX580'e oranla daha iyi performans verecektir. Eğer ki geçen sayfadaki sana tavsiye ettiğim sisteme +600 TL daha katıp, sistem maliyetini 7.800 TL'ye çıkarabilirsen, RX580 yerine bunu koy:
Manli GeForce[emoji768] GTX1070Ti 8GB 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (5RGHDPPP-F378G)
Ama yok, FreeSync desteği sayesinde Hz konusunda sıkıntı çekmek istemiyorum, monitöre de çok para vermeye gerek yok. 830 TL'ye 144Hz kalitesi alırım ve de RX580 de GTX 1070'e denk sayılır diyorsan, hiç elleme ve tavsiye ettiğim sistemi kur