7200 TL sistem toplama

@ykula
Maalesef işler öyle yürümüyor. Öyle olsaydı, SLI GTX 1080 sisteme 80+Bronze 750 W koyardık. Bir SLI veya CF sisteme "en az" 80+Gold 750 W gerekli. 80+ 600 W çok az kalıyor bunun için.
Peki. Arkadaş zaten bütçem 7400 tl demiş. Aynı kasanın 750W versiyonu için 20-30 Tl daha fazla verebilir sanırım.

@ykula
Anlamadınız sanırım. 80+Gold dedim ben. Bu kasaların daha 80+Bronze olduğu bile belli değil. Ayriyeten 80+Gold alınmalı.
(Sanırım yeni bir şey daha öğreneceğim) Ben 80+ Bronze ile 80+ Gold arasındaki tek farkın dayanıklılık, verimlilik ve kalite olduğunu zannediyorum. Gold almasının kabarık bir faturadan başka ne faydası olacak ?

Zaten bu saymış olduğunuz maddeler, aradaki farklardır.

Dayanıklılık: Bu sayede daha çok güç tüketen parçalara bile dayanabilecek kapasiteye sahip olacaktır.

Verimlilik: Her güç kaynağı, üzerinde yazan enerji miktarını karşılayamaz. Sertifika ne kadar artarsa (White, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium) üzerinde yazan enerji miktarını o kadar çok karşılar.

Kalite: Çoğu zaman, sertifika artınca, kalite de artıyor. Her zaman, her marka ve her model için geçerli değil elbette.

Kabarık fatura diyorsunuz da, hiç de sandığınız gibi değil.

Son düzenleme:
Gold'da verimlilik artıyor. Bunu kalite sayesinde yapıyorlar. Kaliteli olması da daha fazla enerji vermesi demek. Mesela Bronze 600W bir PSU 550W veriyorsa, Gold 600W bir PSU 570W verir.

Not: Sadece örnektir. Yanlış bilgilendirmeden ceza vermeyin.

Hocam ben baya araştırdım rx 480 corossfire bazı oyunlarda gtx 1080 bile geçiyor,tamam overclock yapmayacam bunun için anakart,işlemci,ram,kasa vb(ekran kartı dışındaki diğer tüm birleşenler) tavsiyelriniz nelerdir
NOT:Oyun odaklı bir sistem olacak.
Şimdiden teşekkürler.

Hocam CF veya SLI her zaman iyi değildir. Bazı oyunlar desteklemez. Bazı oyunlarda da daha yüksek performans vermesi gerekirken daha az performans verir. Bizim burada bir bildiğimiz var da size tek ekran kartı alın diyoruz.

Hocam CF veya SLI her zaman iyi değildir. Bazı oyunlar desteklemez. Bazı oyunlarda da daha yüksek performans vermesi gerekirken daha az performans verir. Bizim burada bir bildiğimiz var da size tek ekran kartı alın diyoruz.
Sana nasıl ulaşabilirim bi sorum olucak acil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…