Arkadaşlar merhaba. Bugün bu videoyu izledim ve tabletim rootlu. Bu videoda 720P'lik telefonda 4K video izleyebileceğim iddia ediliyor. İnanmalı ve tableti riske atmalı mı? Yoksa hiç uğraşmamalı mı?
Arkadaşlar merhaba. Bugün bu videoyu izledim ve tabletim rootlu. Bu videoda 720P'lik telefonda 4K video izleyebileceğim iddia ediliyor. İnanmalı ve tableti riske atmalı mı? Yoksa hiç uğraşmamalı mı?
İzleyebilirsin belki ama göremessin, yani sonuç olarak ekranın çözünürlüğü belli ve ekranın içine minik pikseller atarak çözünürlük arttıramiyacağından boşuna uğraşma.
Video telefonuna 4k gelir. Bu 4k'da izleyebileceğin anlamına gelmiyor. Telefonun onu kendi ekranına göre scale edecektir. Yani fazladan internet harcamış olursun sadece.
Uğraşma orada görürsün 4 k izliyebilecegini ama tabii ki de o 4K olmaz olsa olsa 720 degil 768P olur zaten 4K videoyu Türkiye'deki her internet acamaz.
Kullanacağınız video oynatıcıda yazılımsal video çözücü ayarı varsa videoyu açabilirsiniz fakat 2-3 FPS ile izlersiniz diye tahmin ediyorum. Donanımsal çözücü muhtemelen desteklemeyecektir.