7300 LE Lol Performans Sorunu

uftade

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Yüksek İnşaat Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Sormak istediğim bazı sorularım vardı, yardımcı olursanız sevinirim.

Ben lol oynayan birisi değilim, kardeşim oynadığı için sizlerden detaylı bir yardım istiyorum. Oyun ayarlarını ve özelliklerini bilmediğim için sorunun ne olduğunu bulamıyorum ve çözüm üretemiyorum. Eski bir bilgisayarımız var. Yaklaşık 8-9 yıllık. Donanımımız şu şekilde,

Anakart: Asus P5PL2-E
İşlemci: Intel Pentium 4
Ekran kartı: Nvidia GeForce 7300 LE
Ram: 1GB Kingston 533 Mhz + 1GB Hi-Level 533 Mhz
Depolama: WD 500 GB 7200 RPM HDD + Samsung 120 GB 850 Evo SSD

Hi-Level 1GB ram ve Samsung 120 GB 850 Evo bu hafta dahil ettim sisteme. Daha önce yoktu. Fakat çok fazla bir fark göremedim eski haliyle. Bu durum normal mi? Bu sistemle bu hafta dahil ettiğim parçalar olmadan geçen sene sorunsuz oynuyordu kardeşim fakat şuan bunları dahil etmeme rağmen fps düşüklüğünden şikayetçi. Minimum ayarlarda oynuyor. Geçen haftaya kadar Windows XP kuruluydu. Sisteme SSD dahil edince XP'nin SSD uyumu olmamasından dolayı Windows 7 kurdum. Sorun devam ediyor, çözüm bulamadım.

Birde belirtmek istediğim bir şey var. Kardeşim oyunu usb belleğe almış ve masaüstüne atıp direk o klasörden giriyor. Geçen sene sisteme yüklemiş. Sorunu bu konu da tetikliyor olabilir mi?

İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazladan bir cihaz yani ssd takınca daha yük bindiğinden buda performansı düşürebilir. Tabi bu benim varsayımım. En iyi performansı almak için Win10'u kur, bazı duyumlara göre ise masaüstü wallpaper'ı siyah ekran yapınca az da olsa fps artışı olur.

O sistem büyük ihtimalle 9 yıldan daha eski. SSD kullanıyorsan Windows 10 kullan.

İmkanın varsa Core 2 Duo bir işlemciye geçmeni öneririm. Anakartın destekliyor. Bir sorun çıkmaz BIOS güncellemesi yaptığın sürece.

INTEL E4600 2.4 GHZ CORE2DUO 775 PİN İŞLEMCİ - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 343123981
Yaklaşık 10 yıllık sistem hocam, haklısınız. Uğraşa uğraşa bozdum bilgisayarı açılmıyordu en son PSU da sıkıntı olabileceğini düşündüm, yapması için birisine verdim deneyip söyleyecek. SSD yi iade ettim, fayda göremediğim için. Tüm sistem eski olunca çok fark yaratmadı daha doğrusu. Bu bilgisayarı kardeşim kullanıyor, onunda sınav hazırlığı olduğu için yeni sistem toplamak istemedim. Oyundan uzaklaşması bizim işimize geliyor ama bilgisayarsız da kalsın istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı