Kullanım amacı sadece oyunmuydu yoksa edit, render işleri de var mı?Teşekkür ederim, işlemciyi bir tık artırmak istesem max 20k bütçe ne önerirsiniz?
Günlük işler ve birkaç oyun, edit render yok.Kullanım amacı sadece oyunmuydu yoksa edit, render işleri de var mı?
22k'ya dünyanın en iyi oyun işlemcisi 9800x3d düşünebilirsiniz, bütçe çıkışı olmazsa 18k'ya 9900x yapabilirsiniz.Günlük işler ve birkaç oyun, edit render yok.
Oyun için 15.6k ya 7800x3d'de yapabilirsiniz.22k'ya dünyanın en iyi oyun işlemcisi 9800x3d düşünebilirsiniz, bütçe çıkışı olmazsa 18k'ya 9900x yapabilirsiniz.
Hocam merhabalar, kasayı amazon üzerinden önermeniz mümkün mu acaba? Şöyle birkaç alternatif ile benzer fiyat bandında. Kasanin parçalarla uyması önemli galiba bu yüzden ben bu bilgisizlikle seçmek istemedim.22k'ya dünyanın en iyi oyun işlemcisi 9800x3d düşünebilirsiniz, bütçe çıkışı olmazsa 18k'ya 9900x yapabilirsiniz.
Oyun için 15.6k ya 7800x3d'de yapabilirsiniz.
Kasa için bütçe nedir?Hocam merhabalar, kasayı amazon üzerinden önermeniz mümkün mu acaba? Şöyle birkaç alternatif ile benzer fiyat bandında. Kasanin parçalarla uyması önemli galiba bu yüzden ben bu bilgisizlikle seçmek istemedim.
Bu arada,
İşlemciyi dediğiniz gibi 9900 serisine yükseleceğim. Anakarti da dediğiniz gibi yükseltiyorum ancak ekran kartını fiyati 30 35 bandina düşünce 9070xt yapmak
Bu linkten bakabilirsiniz
Kasa için bütçe nedir?
Sizin sistemin son hali neydi hocam?Size bırakıyorum hocam ben zorlarim, en iyi F/P olani onerebilirsiniz orta ve ust duzey olmak uzere 2 tane oneriniz olursa daha mutlu olurum.
Eger amazondakileri begenmezseniz onermenize gerek uok, 6 ay taksit var diye onceligim orasi sadece
Sizin yazdığınız üzerinden ilerledim,Sizin sistemin son hali neydi hocam?
Bir de bana geç dönebilirsiniz sorun yok hocam, sonuçta amazon gibi bir yere pc bileşeni pek baktığınızı sanmıyorum genelde bilinen firmaları referans veriyor herkes bileşen önerirken. Ne zaman müsait olursanız yazabilirsiniz. Teşekkür ediyorumSizin sistemin son hali neydi hocam?
Asus tuf gt502 kasa iyidir. Şıktır. Fakat fanı yok ekstra fan almanız gerekir. Soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer III 360 çok çok iyi soğutucudur. Fakat radyatörü kalın her 360 destekleyen kasaya uymuyor. Gt502 ye sığdığını hatırlıyorum, siz yine de bir araştırın emin olun.Sizin yazdığınız üzerinden ilerledim,
SSD'yi en kendim amazon'dan değiştirmiştim, onu önerir misiniz? Amazon olduğu için ekledim. Çok bilgim olmadığımdan bu mantıklı gibi geldi.
Samsung 990 PRO Heatsink M.2 NVMe SSD (MZ-V9P1T0CW), 1 TB, PCIe 4.0, 7.450 MB/s okuma, 6.900 MB/s yazma, soğutuculu SSD ve RGB ışıklı konsol, oyun ve video düzenleme için : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Samsung 990 PRO Heatsink M.2 NVMe SSD (MZ-V9P1T0CW), 1 TB, PCIe 4.0, 7.450 MB/s okuma, 6.900 MB/s yazma, soğutuculu SSD ve RGB ışıklı konsol, oyun ve video düzenleme için : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
CPU: Ryzen 9 9900x
GPU: 9070 XT (30 civarına düşünce), siz 5070 ti önerdiniz
Anakart: MSI PRO X870-P Wi-Fi
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Samsung 990 PRO Heatsink M.2 NVMe SSD (MZ-V9P1T0CW), 1 TB, PCIe 4.0, 7.450 MB/s okuma, 6.900 MB/s yazma
Sıvı Soğutma: Amazon Öneri? (DeepCool LS720 SE 360mm)
Kasa+PSU: Amazon Öneri? (Raijintek Ponos Ultra MS4 850w)
Sıvı soğutma ve kasa için de seçenekler amazon'da gördüm, eğer öneriniz olursa bu fiyata bu güzel gibi vs. oradan almak isterim. 6 ay vade benim için güzel oluyor ve sonuçta amazon var ürünlerin arkasında sonuçta. Vaktiniz olursa incelersiniz diye kolay olması açısından link de iletiyorum.
Amazon Kasa: https://www.amazon.com.tr/s?k=kasa+pc&rh=n:12466439031,p_98:21345978031,p_6:A1UNQM1SR2CHM&dc&ds=v1:f1KPW5yNEyN2zJQcV+Dfh01dFS+87zmledWCtTMX+9g&qid=1745331390&rnid=15358539031&tag=technopattr-21&ref=is_r_p_6_1
Amazon Sıvı Soğutma:
Bir de bana geç dönebilirsiniz sorun yok hocam, sonuçta amazon gibi bir yere pc bileşeni pek baktığınızı sanmıyorum genelde bilinen firmaları referans veriyor herkes bileşen önerirken. Ne zaman müsait olursanız yazabilirsiniz. Teşekkür ediyorum
502 kasa'da fanlı yazıyor aslında ürün sayfasında, ama psu yok mu bunlarda harici mi almak gerekiyor?Asus tuf gt502 kasa iyidir. Şıktır. Fakat fanı yok ekstra fan almanız gerekir. Soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer III 360 çok çok iyi soğutucudur. Fakat radyatörü kalın her 360 destekleyen kasaya uymuyor. Gt502 ye sığdığını hatırlıyorum, siz yine de bir araştırın emin olun.
SSD çok çok iyi ayrıca, bende kullanıyorum şahsen.