75 bin TL sistem önerisi

Bütçe
75000

ca9an

Megapat
Yer
Muğla
Size net bir şekilde söyleyebilirim ki sosyaldeki bütçeme uyan her konuyu okudum. Uzun yıllar götürmesi açısından da en ucuzunu değil de bir tık daha iyisini almak istedim. Sanırım tam 75 bin liraya çıkıyor bu sistem. Sizce daha iyisini çıkartabilir miyim? Daha iyisi var bak onun yerine bunu al derseniz, bir de sebepleriyle belirtirseniz çok sevinirim. Gerçekten kafam kalmadı parça bakmaktan. Şimdiden çok teşekkür ederim. İşlemci soğutucusu eklemeyi unutmuşum. Kasaya uyan temiz gözükecek bir şey önerirseniz harika olur. Farklı kasa da önerebilirsiniz fark etmez.

Kasa: NZXT H6 Flow
PSU: Raijintek Cratos 850 W
Anakart: Gigabyte B650M Aorus Elite
İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X
RAM: XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz CL30
SSD: MSI Spatium M480 Pro
Ekran kartı: Gigabyte RX 9070 XT Aorus Elite

Kötü diyebileceğim bir parça yok. Bütün parçalar iyi. Gayet güzel sistem olmuş.

Soğutucu olarak alttakine bakabilirsiniz. RAM'in üzerine denk gelmez ve işlemciniz için fazlasıyla yeterli. Anakart olarak da güzel bir seçim yapmışsınız. Kasa içinde daha şık görümesi için ATX boyunda anakarta bakilabilir.

Teşekkür ederim hocam. Kasanın akyaryum olduğunu sonradan fark ettim. Sisteme uyan güzel başka kasa önerebilme şansınız var mıdır? B650M Aorus Elite seviyesinde ATX anakart benzer fiyatlarda bulamadım maalesef.

Küçük kasa severseniz NZXT H3 Flow önerebilirim. Anakartınızın boyuna göre tam, maksimum M-ATX destekliyor. Ama tek fan ile geliyor önüne 2 tane kasa fanı almanızda fayda var.

Onun haricinde H5 Flow ve H7 Flow'a bakabilirsiniz. Bol fanlı olarak isterseniz bu kasaların RGB versiyonları var. Arkaya ek önde 3 RGB fan ile geliyorlar. NZXT haricinde Phanteks XT PRO ULTRA var, Corsair 4000D var, birsürü model var. Hava akışı iyi olduğu sürece ve bileşenleriniz uyumlu olduğu sürece istediğiniz kasayı alabilirsiniz.

ATX anakart isterseniz de sizin anakartla aynı fiyata B650 EAGLE AX var. Bir alt segmentte ama yine tercih edebilirsiniz, VRM'ler iyi, istediğiniz işlemciyi takabilirsiniz. Aorus'tan aşağı inmeyeyim ama ATX bir anakart bakayım derseniz GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 var 2000 TL farkla. Tabii ki anakart değiştirmek zorunda da değilsiniz. Ben sadece görsel açıdan daha şık durabileceği için diyorum.

Küçük kasa severseniz NZXT H3 Flow önerebilirim. Anakartınızın boyuna göre tam, maksimum m-ATX destekliyor. Ama tek fan ile geliyor önüne 2 tane kasa fanı almanızda fayda var.

Onun haricinde H5 Flow ve H7 Flow'a bakabilirsiniz. Bol fanlı olarak isterseniz bu kasaların RGB versiyonları var. Arkaya ek önde 3 RGB fan ile geliyorlar. NZXT haricinde Phanteks XT Pro Ultra var, Corsair 4000D var, bir sürü model var. Hava akışı iyi olduğu sürece ve bileşenleriniz uyumlu olduğu sürece istediğiniz kasayı alabilirsiniz.

ATX anakart isterseniz de sizin anakartla aynı fiyata B650 EAGLE AX var. Bir alt segmentte ama yine tercih edebilirsiniz, VRM'ler iyi, istediğiniz işlemciyi takabilirsiniz. Aorus'tan aşağı inmeyeyim ama ATX bir anakart bakayım derseniz GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 var 2000 TL farkla. Tabii ki anakart değiştirmek zorunda da değilsiniz. Ben sadece görsel açıdan daha şık durabileceği için diyorum.

Hocam çok teşekkürler. Sanırım anakartla devam edip H3 almak en mantıklısı.

Siz nasıl isterseniz. Yine dediğim gibi, bileşenleriniz gayet güzel. Hava akışı iyi olduğu sürece ve bileşenleriniz uyumlu olduğu sürece istediğiniz kasayı seçebilirsiniz.

Hocam aslında böyle küçük kasaları beğeniyorum ama hem kablolar hem de hava akışı biraz korkutuyor.

Hocam aslında böyle küçük kasaları beğeniyorum ama hem kablolar hem de hava akışı biraz korkutuyor.
Bileşenler simsiyah olmasına rağmen beyaz versiyonunu alırsam mesh olduğundan gözükmez masada da daha şık durabilir. Çünkü bütün ekipmanlar beyaz.

O kasayı bilmiyorum ama evet H3'e göre bir tık kompakt görünüyor. İlk kez sistem toplayacaklari ugrastirabilir gibi. Bence H3 daha iyi olur hem standart ATX boyuna bir tık daha yakın olması açısından hem de montaj kolaylığı açısından.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı