75 bin TL'ye hazır veya toplama NVIDIA sistem önerisi

Berkocuk

Hectopat
Makaleler
2
75.000₺ sadece kasa için bütçem var. Pek bilgili değilim ama ekran kartı NVIDIA olsun istiyorum, gerisi önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU: 9700x
GPU: 4070 ti super
Anakart: msı b650 gaming plus wıfı
Ram: Patriot viper venom 2x16 32gb 6000mhz cl30
Ssd: Kingston renegade 1tb
PSU: FSP 850w gold
Sıvı soğutma: Arctic liquid freezer III 360
Kasa: Fanlı, sıvı soğutma ve parçaların sığabileceği, zevkinize uygun kasa.

Kasa hariç 75k tutuyor. Gayet dengeli üst düzey bir sistem oldu.

Anakart ve SSD yükseltmesi ile74 küsur oluyor üstteki sistem saçma 9700X çok da değecek bir işlemci değil. 4080 Super varken o sistem cacık.

Hocam bir soru soracağım da acaba 5000 ekran kartı duyruldu sanırım. Çıkması çok uzak değilse o daha mantıklı değil mi? Daha uygun ve 4000 serisine göre daha iyi diyorlar.

Hocam bir soru soracağım da acaba 5000 ekran kartı duyruldu sanırım. Çıkması çok uzak değilse o daha mantıklı değil mi? Daha uygun ve 4000 serisine göre daha iyi diyorlar.
Fiyatlandırma önemli 75K ya 5080 li bir sistem alınabilirse tabii ki mantıklı ama piyasa uçacak gibi.

Daha kasa önerisi yapmamışsın sıvı soğutucu koymuşsun attığım sistemde anakartı yükseltip 32lik 6000 mhz ram e geçebilir. Gülebilirsin sorun yok. :D
Söylediğim sıvı soğutucu neredeyse ömürlük sıvı soğutucu ne kadar upgrade yapsada kullanmaya devam edebilir. Ramleri 32 gb yapınca 75k oluyor zaten o sistem daha anakarta gelemeden. Senin üslubunla konuşayım, ramler cacık, anakart salatalık, ssd turşu, soğutucu düşük orta seviye işlemciye yetse de bu adam ileride ya ben 7800x3d ye ya da 9800x3d ye geçeyim dediğinde nasıl yetecek? Senin mantığınla sistem dizeyim 75k ya 4090 buldum 2. El ramleri 10 yıllık pc den söküp takarız anakartı eskiciden alırız ama olsun kasada 4090 var 🤣. Benim söylediğim parçalar o kasadaki her parçadan iyi. Sadece ekran kartı 4070 ti super kaldı ki o kartta 4k oynatabilen kart. Senin üslubun çok saçma. Yaşın kaç bilmiyorum. Fikirlerini belirtirken daya saygılı ol. 4080super bütçeye sığması için diğer parçalardan kısılabilir bu kullanıcının tercihi. İleride upgrade yapabilir bu kullanıcının tercihi. Ben daha uyumlu uzun yıllar upgrade ihtiyacı duyulmayan sistemleri tercih ediyorum o sebeple onu önerdim. Koyduğum anakart 7800x3d ile 9800x3d destekliyor işlemci upgrade'inde anakart değişimine gerek kalmayacak. 9700x zaten yeterli bir işlemci. Sıvı soğutmayı zaten anlatmama gerek yok, kullanıpta memnun kalmayan kimse yok. 4070ti super'i gördün diye saygısızca "cacık" demene sadece gülüyorum ve gülmeye de devam edeceğim. Bende senin önerdiğin sistemi salata yaparım. Fikrini belirtirsin, bütçeye sığsın diye parçalardan düşüp 4080super yapabilirsin, önerebilirsin kullanıcı yakın zamanda upgrade yaparsa diye ama üsluba dikkat et. Hepimiz birbirimize yardımcı olmak için burdayız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı