Yani hocam 75 HZ'de çok uygun değil ancak size kalmış yerinizde olsam zorlayıp en azından 144HZ almaya bakardım, ancak FPS oyunları oynamıyorsanız çok üzmez 75HZ, size kalmış bir durum.
Hocam bir evsizi alalım 1 hafta villada yaşatalım sonra da villasından alıp sokağa atalım. Sizce o adam o evsiz günlerinden daha mutsuz mu olur? Evet olur. Bu alışılmışlıkla alakalı.
Konsol alsaydın zaten çoğu oyunu Rainbow'siz harici gene 60FPS oynayacaktaniz yani aynı zevki verir konsol ile konuyu toparlamak gerekirse çünkü fazla uzadı arkadaşın belirttiği gibi ne alırsanız alın IPS olmasına dikkat edin bütçenizi artırabiliyorsaniz 144Hz alın artiramiyorsaniz 75 alın gene keyif verecektir nispeten daha az olsa da.
Hocam bir evsizi alalım 1 hafta villada yaşatalım sonra da villasından alıp sokağa atalım. Sizce o adam o evsiz günlerinden daha mutsuz mu olur? Evet olur. Bu alışılmışlıkla alakalı.
Kesinlikle haklısınız 144HZ monitörümde problem yaşadığım için iade ettim yeni siparişim gelene kadar 60 HZ kullanıyorum, ve gerçekten ilk gün kasıyor gibiydi, özellikle oyunlarda berbat deneyim yaşadım, hem 60HZ hem TN panel şuan kullandığım ve gözlerim kanıyor, gerçekten fark ediyor.
Konsol alsaydın zaten çoğu oyunu Rainbow'siz harici gene 60FPS oynayacaktaniz yani aynı zevki verir konsol ile konuyu toparlamak gerekirse çünkü fazla uzadı arkadaşın belirttiği gibi ne alırsanız alın IPS olmasına dikkat edin bütçenizi artırabiliyorsaniz 144Hz alın artiramiyorsaniz 75 alın gene keyif verecektir nispeten daha az olsa da.
Anladım çok teşekkür ederim. IPS panel olacak o zaman kesin, 75 ya da 144 Hz olması da bütçeme kalıyor o zaman. Günlük kullanımda ve Fifa'da 75 Hz üzmez diyorsunuz. Hikayeli yeni oyunlarda da ultra ayarlarda zaten 144 fps performans vermez sanırım benim pc. (Rtx 3060/i5 12400f)
Anladım çok teşekkür ederim. IPS panel olacak o zaman kesin, 75 ya da 144 Hz olması da bütçeme kalıyor o zaman. Günlük kullanımda ve FIFA'da 75 Hz üzmez diyorsunuz. Hikayeli yeni oyunlarda da Ultra ayarlarda zaten 144 FPS performans vermez sanırım benim PC. (RTX 3060/i5 12400F)
Zaten monitörüm olmadığı için 60 Hz televizyon kullanıyorum şu an. Bütçem neye yetiyorsa onu alayım o zaman. İkinci el monitörlerde garanti olması önemli mi peki, garantisiz olanlar bir süre sonra arıza çıkarırsa monitör çöp olabilir mi?
Zaten monitörüm olmadığı için 60 Hz televizyon kullanıyorum şu an. Bütçem neye yetiyorsa onu alayım o zaman. İkinci el monitörlerde garanti olması önemli mi peki, garantisiz olanlar bir süre sonra arıza çıkarırsa monitör çöp olabilir mi?
Alicaginiz ürünün temizliğine bağlı bu hocam 2.el monitör alırken dikkat edilmesi gereken şeyler hakkında bir konu açabilirsiniz eğer o yönde düşünüyorsanız.
Hocam ekran kartınız çok gelişmiş bir ekran kartı ise 144-165Hz alın ama benim gibi rx 6500xt seviyesinde bir ekran kartınız varsa ve o erkan kartını yenilemeyi düşünmüyorsanız 75Hz de işinizi görür bende 75 kullanıyorum ve fazlasına gerek yok zaten ekran kartım o kadar FPS verecek video belleğine sahip değil.