75 Hz monitör ile 60 FPS oyunda kasma hissi

Gokdenzi Ocak

Hectopat
Arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce 75 Hz 1080p bir monitör aldım. Monitörde hiçbir sorun yok ancak Dark Souls 1 gibi 60 FPS'e sabit oyunlarda 75 Hz ayarında çok kasıyormuş gibi gözüküyor. Monitörü 60 Hz'e ayarladığımda ise oyun bildiğin akıyor çok akıcı oluyor ama bu sefer de ekran sararıyor ve oyunda aşırı bir yırtılma oluyor. Çok kafama taktım bu sorunu arkadaşlar, yardım edin lütfen. Bağladığım kablodan mı, bilgisayardan mı yoksa monitörden mi kaynaklanıyor? HDMI ile bağlı monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunu 60FPS'e alınca yırtılma var demişsiniz, 75FPS'te yırtılma yok mu?

Kasma hissinin sebebi belli; her 4 görüntünün sonuncusu kendini tekrar ediyor. Yani 5. görüntü, 4. görüntünün aynısı. Bir saniye içindeki 75 görüntüden sadece 60'ı orijinal, diğer 15'i o 60 tanenin içinden tekrarlamalar.

Saniyede 30 tane tekrarlı, 45 tane tekrarsız görüntü görünce beyniniz akıcılık hissini tam alamıyor.

Çözümü de ekranı 60 FPS'e almak, doğru yoldasınız. Ancak 60 FPS'te yırtılma olma sebebini bulmak lazım. Monitörünüz FreeSync'li olabilir mi?
Arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce 75 Hz 1080p bir monitör aldım. Monitörde hiçbir sorun yok ancak Dark Souls 1 gibi 60 FPS'e sabit oyunlarda 75 Hz ayarında çok kasıyormuş gibi gözüküyor. Monitörü 60 Hz'e ayarladığımda ise oyun bildiğin akıyor çok akıcı oluyor ama bu sefer de ekran sararıyor ve oyunda aşırı bir yırtılma oluyor. Çok kafama taktım bu sorunu arkadaşlar, yardım edin lütfen. Bağladığım kablodan mı, bilgisayardan mı yoksa monitörden mi kaynaklanıyor? HDMI ile bağlı monitör.

Çözebildinmi lütfen ya bende devam ediyor hala.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı