75 Hz monitörde 75 FPS üstü gereksiz mi?

Demek istediğim yeni bilgisayar alacağım iyi bir bilgisayar. 75 Hz monitörüm var oyunlarda 200 FPS alınca o 200 FPS boş mu oluyor?
Yani 75 Hz monitörüm var diye 200 FPS alınca 75 FPS gibi mi oluyor?
200 FPS boş olur diye bir şey yok. FPS saniye başına aldığın kare sayısı. Oyununun akıcı olması için yüksek FPS şart.
 
Evet. Tavsiyem 75 üstünde bir ayara sabitlemeniz. 75'e sabitleyince anlık düşerse göze kötü geliyor.
Bunu denemenizi istiyorum. Monitörüm 60Hz, 65 FPS Sabitledim önce güzel bir hissiyatı var oyunun. Ama Kare Hızını limitsize aldım 150-160 alıyorken o akıcılık hissiyatını çok büyük bir şekilde hissettim.
 
Input lag azalacağından dolayı gereksiz değil, 60 HZ monitörde 170 FPS CS:GO oynuyorum. Özellikle rekabetçi oyunlarda kesinlikle FPS kısıtlamayın. Ama tek oyunculu oyunlarda kısıtlayın, boşa yormayın sistemi.
 
75 FPS yaklaşık 15 ms kare çizim süresine eşitken 200 FPS 6 ms civarı ediyor. Kare çizim süresi dengesiz veya çok yüksek olursa saliselik takılmalar oluşabiliyor. Freesync veya G-SYNC kullanmak gecikmeyi arttırmadığından, V-SYNC'nin aksine, saliselik takılmalara neden olmuyor. Bu tür senkronizasyonlarla uyumlu donanım yoksa gecikmeyi çok fazla arttırmadan FPS sabitlemenin tek yolu RTSS. MSI Afterburner kurulumu sırasında yükleniyor eğer tikini kaldırmadıysan.

Konsollardaki 30 FPS'nin PC 30'una göre daha akıcı olma sebeplerinden biri de işte bu stabil kare çizim hızı.
 
Ben sadece CS:GO oynarken FPS kısıtlamıyorum. Ama onda da görüntü takılıyormuş hissine kapılıyorum hep. Monitörüm 75'ten yüksek FPS'lerde görüntüyü hiç iyi ekrana yansıtamıyor herhalde. 75 FPS'de oynadığım oyunlarda ise hiçbir sıkıntım yok, yağ gibi akıyor. CS:GO'da FPS kısıtlamamamın sebebi ise arkadaşların dediği gibi input lag.
 
Mr. Esat arkadaşın dediği gibi, Online oyunlarda, özellikle de Counter-Strike gibi oyunlarda fark tabii ki var. 75Hz monitörde 250-300 FPS ile oynamak nerede 75 FPS ile oynamak nerede :D ama Hertz farkına gelince tabii ki çok fark var. 75 Hz monitörde 144 FPS almak farklı, 144Hz monitörde 144 FPS almak farklıdır. En kötüsü ise 144Hz monitörden sonra 60Hz monitör kullanmak...
 
Monitör Hz'leri neden sabit? Takılsın kafasına göre 80-90-200.

Şöyle ki; monitörün paneli ona göre üretiliyor. Yani 3000 MHz RAM düşünün. Bu RAM'in frekansını artırabilmeniz için geliştirmeler yapmanız gerekir. Ki çoğu RAM overclock kaldıramaz. Panelde de aynı. O monitörün paneli 75Hz için üretilmiştir. Bu panele fazla frekans gönderirseniz algılamaz, dalgalanma oluşur, gecikme oluşur hatta yanabilir bile.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı