75 Hz monitörü 75 FPS'e sabitlersem ne olur?

anilberk27

Femtopat
Beyler öncelikle merhaba. 75 Hz bir monitörde 150 FPS alsam ve 75'e sabitlemesem neler olur, bana bunu açıklar mısınız?

Yenilenme hızının orantılanamayacak katlarında görüntülerde kırılma yaşayabilirsiniz. Onun dışında bir zararı olmaz.

Örneğin, 75Hz yenileme hızına sahip bir monitörde 90 FPS (saniyede kare) görüntü gönderilirse, her ikisinin ortak katı olan 15 olduğu için birim zamanda gelecek 6 tam karenin 5 tam karesi ekrana çizilecek ve 1 tam kare kaybedilecek. Bu sebeple ekranda kırılma gibi bir durumla karşılaşılmayacak.

Ekran kartına daha az yük biner, ve sabit kareden dolayı bir miktar akıcılık alırsın, rekabetçi oyunlar dışında ben hep 75 FPS sabit kullanıyorum güzel oluyor .

Tabi sabitleyebilirsiniz ama genelde V-Sync, Freesync falan açmak giriş gecikmesi dediğimiz "input lag" olayını arttırıyor. Bu da rekabetçi FPS oyunlarında pek istenilen bir şey değil. Yani AAA oyunlarda, hikayeli oyunlarda ekran yırtılmalarından kurtulursunuz fakat rekabetçi oyunlarda gecikmeyi arttıracağı için dezavantaj olabilir. Tüm oyunlarda açmak değil de Battlefield V, GTA V, Witcher 3 gibi oyunlarda açın istersenz fakat CS GO, PubG gibi oyunlarda sabitlemeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…