75% mekanik klavye yazımı kolay mı?

wdire

Kilopat
1720179894674.png

Nuphy Air75 V2 almayı düşünüyorum. Az sonra bahsedeceğim şeyler dışında özelliklerini, görünüşünü beğeniyorum. Çoğu iyi yurt dışından gelen mekanik klavyelerde Türkçe Q olmadığından sorun etmemiştim ama tuşların dizilişi genelde Türkiye'de kullanılan ISO tarzında değil ansı tarzında olduğunu fark ettim. Lden sonra ş i için 2 tuş var ama; (noktalı virgül) yazmaya tuş yok. Tuşlar atanabiliyor zaten ama konum olarak nereye atayabilirim emin olamadım, belki Enter'ın üstündeki tuş olabilir. Çok kullandığım [ < > | ] tuşu içinde yer yok gibi gözüküyor. İngilizce Q kullanmak gerekecek sanırım.

Hem Türkçe Q olmaması, ISO olmaması ve %75 - kompakt olmasından dolayı yazımda sıkıntı olabilir mi diye arada kaldım. Bu tarz bir klavyeyi normal veya kod yazmak için kullanan var mı, nasıldır?

Eki Görüntüle 2242705

Nuphy Air75 V2 almayı düşünüyorum. Az sonra bahsedeceğim şeyler dışında özelliklerini, görünüşünü beğeniyorum. Çoğu iyi yurt dışından gelen mekanik klavyelerde Türkçe Q olmadığından sorun etmemiştim ama tuşların dizilişi genelde Türkiye'de kullanılan ISO tarzında değil ansı tarzında olduğunu fark ettim. Lden sonra ş i için 2 tuş var ama; (noktalı virgül) yazmaya tuş yok. Tuşlar atanabiliyor zaten ama konum olarak nereye atayabilirim emin olamadım, belki Enter'ın üstündeki tuş olabilir. Çok kullandığım [ < > | ] tuşu içinde yer yok gibi gözüküyor. İngilizce Q kullanmak gerekecek sanırım.

Hem Türkçe Q olmaması, ISO olmaması ve %75 - kompakt olmasından dolayı yazımda sıkıntı olabilir mi diye arada kaldım. Bu tarz bir klavyeyi normal veya kod yazmak için kullanan var mı, nasıldır?
Low profil bir klavye ve gerçekten çok güzel yazı yazmak için.Nuhpy klavyeleri çok pahalı olabiliyor ama gerçekten kaliteli ve güzel ürünler üretiyorlar.İngilizce q yaparsanız da Türkçe karakterleri kullanamazsınız.Noktalı virgülü bende bilmiyorum ama diğer attığınız şeylerin kısaltması var.
Bu arada yeni farkettim ; de atılabiliyormuş shift+| \

Son düzenleme:
Kısayol veya fn tuşlarıyla yapılabilirde çok kullandığım tuşlar olduğundan onları direkt kullanmak istiyorum. Alırsam ya full İngilizce Q kullanıcam ya da o tuşları kullanmak için İ Ç gibi birkaç Türkçe karakteri kısayolla kullanıcam gibi gözüküyor şu an. "İ = ;" "fn + İ = İ" gibi. Karar verdikten sonra QMK yazılımıyla atamaları yapmak zor olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı