750 ti ekran çözünürlüğü sorunu

onurtri

Megapat
Daha fazla  
Beyler benim monitörün çözünürlüğü 1600×900 du fakat ekran kartı alınca (GTX 750ti) aynı çözünürlüğe alınca ekran çok garip gözüküyor ne yapmaliyim ve bu arada DVI i girişinden VGA dönüştürücü ile bağladım.

Üstlerden boşluk var yanlardan da gözükmeyen yerler var
Monitörün üzerinde "Auto" benzeri bir tuş olması gerek ona basın otomatik ekranı ayarlayacaktır. Bende öyle. Eğer olmazsa monitörün ayarlarını biraz kurcalayın. Monitör ayarlarıyla halledemezseniz "Nvidia Control Panel" ile uğraşın biraz detaylarını bilmiyorum Nvidia kartım olmadı hiç. Driverlarını yüklemişsinizdir herhalde.

Dediginiz şeyleri denedim driverlar güncel hatta control panelinden kendim çözünürlük bile oluşturdum neyse artık yeni monitör alana kadar idare ederim

Dediginiz şeyleri denedim driverlar güncel hatta control panelinden kendim çözünürlük bile oluşturdum neyse artık yeni monitör alana kadar idare ederim
Monitörün menüsünde ekranı sağa sola yukarı aşağı kaydırma küçültme büyültme benzeri ayarlar olması gerek. En dandik monitörde bile var "POSITION" ve "TRACKING" menüsü altında bu ayarlar olması gerek kontrol edin.

Monitör üzerinde auto tuşu olması lazım ona basmayı dene olmazsa basılı tutmayı dene oda fayda etmedi PC denetim masasından ekran çözünürlüğü bölümünü ayarla. Ayar yapmayı bilmiyorsan internetten bakabilirsin ayarlara. Yada windows önerilen ayarlarıda dene. En son çare ayarları yaptırmak üzere bir bilgisayarcı veya internet cafeye götür. Götürürsende öyle bir yere monitörünün veya kasanın yapılırken başında beklemeni öneririm bu devirde ne olacağı belli olmaz içinden parçaları bile değiştirebilirler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı