750 Ti GTA V ani takılmalar

rattlepatted

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarında GTA oynarken oyuna ilk girince 60 FPS'ten aşağı almadan takılıyorum. Araca binip biraz ilerleyince FPS aniden droplanıyor. 10 FPS olup tekrar yükseliyor. Grafiklerimi NVIDIA programından en yüksek performans alacağım şekle soktum ve oyunda Full res oynuyorum. Res düşürünce değişmiyor. Sistemim şöyle:
Intel Xeon E5450.
GTX 750 Ti.
4 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 GB RAM sorun çıkartıyor. Özellikle araba sürerken çok FPS düşmesi yaşarsınız. Oyuna girmeden önce olabildiğince arka plan uygulamarını kapatın ve Directx 10.1'de oyunu başlatın.

Oyun hikaye modunda bile 8 GB'a kadar sistemde bellek kullanımına sebep oluyor, online kısmındaysa bu değer daha da artıyor. Sorununuz büyük ihtimalle RAM kaynaklı gözüküyor, şehir içinde özellikle arabayla sürat yaparken kasma problemi de varsa işlemci darboğazı olma ihtimali yüksek.
8GB'ta bile takılmalar yaşıyorken 4'te bu çok normal. Günümüz oyun gereksinimleri artık RAM olarak ortalama 12'ye ulaştı. İmkanın varsa bi' 8GB daha takviye etmeni öneririm.

Günümüz oyunları için söyledikleriniz doğru ancak GTA 5'in senaryo modu için 8 GB fazlasıyla yeterlidir.

Günümüz oyunları için söyledikleriniz doğru ancak GTA 5'in senaryo modu için 8 GB fazlasıyla yeterlidir.
Haklısınız hikaye modu için yetiyor. Ancak GTA Online, FiveM gibi modlara döndüğü zaman yeterli olmuyor. Mesajımda online modu kast ettiğimi belirtsem daha doğru olurdu :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı