750 TL GTX 1070 İçin Monitör Önerisi

Nathina

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

GTX 1070 modeli ve üstü için monitör seçimi yapmak durumundayım ama bütçem sınırlı. O yüzden sorum şu yönde olacak;
  1. İlla 2K mı monitör almalıyım?
  2. 1080p ve 144 Hz mi olmak zorunda?
  3. Ya da bunlar dışında 1080p olup da 75 Hz bana yetmez mi?
Yazım için kusura bakmayın işteyken yazıyorum biraz aceleye geldi. :) Cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. Zira benim için çok uygun olacaktır. Bu arada bütçem 750 TL ile sınırlıdır.

1. Hayır. 1080P alınabilir, çözünürlüğü DSR ile artırıp kullanma imkanınız var.
  2. 144 Hz olursa iyi olur, DSR ile 2K'da yüksek FPS ile oynama şansınız olur.
  3. Hem Full HD hem de düşük Hz olması bazı oyunlarda perfomansın bir kısmının çöpe gideceği manasına gelir. Size kalmış bir şey bu.
1000 TL'ye Full HD 144 Hz mevcut.

İstersen Commodore 64 ile kullanılan monitöre bağla yine çalışır. :)
Yani herhangi bir konuda zorunda değilsin.

Ama
60 hz 1080p monitör ile o ekran kartını kullanmak Ferrari ile 50 km hızı geçmemek demek :)
Ekran kartı sana 120 kare üretirken senin monitörün sadece 60 kare gösterebilir halde kalırsa ne anladım ben o ekran kartından yani.

Bütçe de sınırlıysa acizane tavsiyem başka donanımlardan kısıp monitöre yüklenmek.
Sonuçta bilgisayarın bir makine ve çıktısı görüntü. Senin makinen ne kadar iyi olursa olsun çıktı kalitesi önemli. Bence bu açıdan bir bilgisayarın en önemli parçası işlemci, ekran kartı vs değil monitördür.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı