750 TL'ye Bisiklet

NeonLy

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Elekronik Teknikeri / Öğrenci
Merhabalar ;
Yazın gelmesi ve spor yapma maksadıyla bir bisiklet almaya karar vermiştim. Forumlarda baktığım kadarı ile kaliteli markalardan belirli model önerileri gördüm. Ve bu modelleri inceledim bütçeme uygun ve önerilen bisikletlerin benzeri donanımına sahip bir modelde karar kıldım. Buda Mosso Wildfire 29 d idi. İzmir'de Sundu bisikletten alıcakdım 750 TL ye. Ama bu fiyatı kullanım amacıma ve kullanım süreme göre vermek istiyordum. Ve bir bisiklet denk geldi Tunca Atlas Str 500 diye mosso ile aynı donanımda sayılır. 500 TL. Bisiklet hoşuma gitti. Denedim ve aldım. Uzun süredir bisiklet binmedim. En son 7 yıl önce bindim. İlk binişde 4km yokuş çıktım. Toplamda 6km yol gittim. Omuzlarımın çevresi ve boynumun oralarda ağrı meydana geldi. Bisiklet 26 jant kadro 18 lik. Benim boyum 188 cm Ve 100 kiloyum. Üzerinde rahat gibiyim. Acaba bu bisikleti almakla hatamı ettim. 3 gün içerisinde iade hakkım var. Bisikletin resimleri aşşağıda var. Aynı zamanda bisiklet hafif 13 - 14 kilo civarı. Resimlerden anlaşılır mı bilmiyorum ama bir fikir verebilir misiniz? Bana uygunmudur, bisiklet 500 TL nin hakkını veriyormu? Eğer uygun değilse bir alternatif önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadronun markasını duymuşluğum yok. Güvenilir olup olmadığı belli değil o yüzden. Bunun dışında genel anlamda 500 TL için ideal sonuçta ikinci elde olsa bu fiyata denk gelenler bunlar oluyor. Mosso'nun bileşenlerini yazarsan ona göre önereyim. Ayrıca boyuna göre çok küçük zaten. Rahatım diyorsun ama 1.78 sonrası için L boy kadro olması gerekir.

Ürün sıfır 2 yıl garantili. Ve alırken memnun kalmazsam 3 gün içerisinde iade etme kosuluyla anlaştık. Birde şöyle birşey var bisiklete çok aşırı binmicem. Pazar günleri ve hafta içleri bazı günler sahil kenarında hafif doga yolunda kullanıcam. O yüzden çok yüksek fiyat ödemek istemiyorum.
Mossonun modeli Mosso Bisiklet - Probably The Best buydu. Aralarında çok bir fark oldugunu sanmıyorum acıkcası. Tek sorun bisiklet boyu gibi geliyor Fakat oda internette yazan boy hesaplamalarına göre bana çok az farkla uyuyor. Arada 250 TL bir fark var bu farkı vermeye cidden değermi ?

O zaman dediğim gibi 500 TL için ideal bir bisiklet. Sürekli kullanım için de almamışsınız zaten. Boy konusunda sorun yaşarsınız elbet ama "benim için sorun olmaz" derseniz orası ayrı bir konu.

Ya bide hani ne sorun çıkar boy yüzünden bilmediğim için tam bi şey diyemiyorum. 29 inç bisiklete bindim bi mağazada büyük geldi. Bu şu anda iyi gibi. Boy konusunda biraz bilgi verirseniz sevinirim sorunlar hakkında.

Tamamen kullanıma ve boyuta bağlı. Ama bu tip bisikletler için aşırı sorun teşkil etmiyor boy sorunu. Eğer alacağınız bisiklet tipi enduro,all mountain,downhill,freeride vs vs gibi olsaydı kullanım konusunda ne demek istediğimi anlardınız. Çünkü boy ve kilo oranı bu tip bisikletlerin kullanımında etkili oluyor. İlk başta belirttiğim gibi kullanımı çok etkiler. Belirttiğim tip bisikletler de, sizin boyunuza göre küçük bir kadro verilmiş olsa kullanım sırasın da bisiklet için arızalara ve kullanım rahatsızlıklarına yol açabilir. Bu yüzden bu kadar önemli. Yine de sizin bisikletiniz için çok büyük bir risk taşımamakta.

Açıklama için sağolun. Sadece hobi amaçlı ve hafif spor gibi kullanıcam. İzmir'de İnciraltı var hafif çakıl taşlı köy yolı gibi sahil kenarında genelde oralarda ve düz sahil yolunda kullanıcam. Yaklaşık 5 - 6 saat kullanırım max. o esnada bel ve sırt ağrısı yaşatır mı peki ilk bindiğim de ağrı oldu çünkü. Oda hamlıkdan dolayı diye düşünüyorum.

Ağrı konusunda bir şey diyemem. O bel ağrısı 2-3 gün kullanmayıp biran da kullanmaya başladığımda bazen bende de oluyor.

Anladım. Bilgiler için sağol. Bakalım başkaları bir şey dicek mi bu konuda.

Konunun üzerinden epey süre geçmiş, yine de sorayım: Memnun musunuz? Dış lastik arıyorum eğer siz de değiştirdiyseniz tavsiyenizi dinleyeceğim.

Bu arada yaklaşık 1100 km kullandım. Satın alırken dikkat ettiğim hususlardan biri de parçalarını değiştirmem gerektiğinde fazla para ödememekti. Kuruşu kuruşuna hak ettiğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…