Selamlar, bilgisayarımda şu anda Intel'in 600P serisi M.2 SSD'si bulunmakta. Bilgisayarı aldığımdan beri yaklaşık 2016'dan beri bunu kullanıyorum ve bu zamana kadar hiç sorun çıkartmadı. Bu sıralar sıcaklık değeri 50 üstüne çıkıyor ve sağlığı %90'a düşmüş fakat aşırı derecede yavaşlık sağlıyor. SSD'yi değiştirmek istiyorum ama M.2 2280 modeline uyumlu olanlar hangisi değildir anlayamadım bir türlü. Samsung 970 EVO modeli uyumlu fakat biraz pahalı, SanDisk 3D baktım ama 2280 mi, laptopa uyumlu olur mu olmaz mı anlayamadım açıkçası. 750 TL'ye kadar önerebileceğiniz M.2 SSD varsa bekliyorum. 2 M.2 yuvası var. Şu an kullandığımı yedeğe alıp diğerini ana sistem yapacağım ve sıradan ev kullancısıyım fakat James Donkey gibi markaların önermezseniz sevinirim. Her nasıl olsa da içerisinde bilgilerimiz mevcut. Teşekkürler, iyi akşamlar herkese.
Ama sana tavsiyem ev kullanıcısıysan bir tane 860 Evo alırsan M.2 ile aynı işi görür. M.2'lerin normal SSD'lerden günlük kullanımda bir farkı yok sayılır. Boşuna 250-300 lira para harcama.
Samsung 860 EVO MZ-76E500BW 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
860 ona göre çok daha kaliteli ama. Ayrıca ısınma sorunu da daha az olacaktır. Performans açısından 860 ile 970 neredeyse kafa kafaya, bu durumda 970'den daha yavaş olan SanDisk Ultra ile 860 aynı performansı verecektir.
Bu videoda 860 ile 970 kıyaslanıyor, 970'in yerine SanDisk Ultra konsa belki performanslar aynı çıkacaktır.
Ben zaten performans kıyaslaması yapmadım ki, aynı kapasitede NVMe ve SATA SSD alabiliyorsam NVMe alırım. Elimde hız olsun da yerine göre kullanmak veya kullanmamak benim tercihim olsun gibi düşünüyorum.
Kalite olarak da teknik açıdan çok bir yok. Her ikisi de 5 yıl 300 TBW.
Bunun fiyatı dün 925 ile 1000 TL arası geziyordu. Satıcı firma hakkında olumlu yorum yok o yüzden almaktan vazgeçtim oradan. 750 dememin sebebi aslında sandisk almak istiyorum hem GB açısından hem de samsung modele göre kaliteli olmasa da tercih edilebilirliği açısından bunu düşündüm. Belki Sandiskin 500 ile 250'sini aynı anda alabilirim kafalar karışık