Kasadan, RAM’den kısılarak dahil edilebilir belki bilmiyorum. Dediğiniz gibi şu aralar bilgisayar toplamak sıkıntı, hele ki vatan bilgisayardan başka seçeneğiniz yoksa daha da sıkıntı. Ben 15-20 gün önce başladım sistem toplamaya, indirimde gördükçe farklı sitelerden tek tek aldım parçaları. Ekran kartı için tren az daha kaçıyordu ama amazon’da kalan son 1060’lardan birini kaptım gelmesini bekliyorum.
Ryzen 5 1600 - İnventus - 857 TL
Asus Prime B350 Plus - amazon.de - 315 TL
HyperX 8GB 2400MHz - İnventus - 402 TL
Phanteks P300 - İnventus - 228 TL
FSP Hydro 600W - İnventus - 235 TL
Evga SC 1060 6GB - amazon.de - 1360 TL
AOC G2460PF - vatanbilgisayar - 973 TL
Bu sistem bana toplamda 4370 liraya geldi. Harddisk almadım elimde vardı ama harddisk ve SSD alsan bile toplamda olacağı 5000 TL en fazla.
Bu arada arkadaş sanırım diğer sitelere güvenmediği için vatan bilgisayarı tercih ediyor ama benim o kadar parça içerisinden tek sıkıntı yaşadığım vatan bilgisayardan alınan monitör oldu, ölü piksel çıktı, telefonu açmadılar, stok var dediler yok çıktı vs. bütün Ankara’yı dolaştırdılar bana.
O yüzden benim şahsi görüşüm parçalar alınırken tek bir yere bağlı kalınmamalı, acele edilip her şey tek seferde alınmaya çalışılmamalı ve hatta indirimde olmayan hiç bir ürün alınmamalı. Tek seferde vatan bilgisayardan alacağız derken 1060’lı sisteme 7500-8000 lira vermeyin.