7500-8000TL Bilgisayar Toplama

DiarrheaBird

Hectopat
Merhaba arkadaşlar 7500-8000TL bütçeyle bilgisayar toplamak istiyorum ama 7500TL olması daha iyi olur çünkü 8000TL olursa bütçeyi biraz zorlayarak yaparım ama yine de olur. 1080p'ye alışık biriyim ama daha yüksek çözünürlüğe de hayır demem eğer bütçe uygunsa.

Kesinlikle olmasını istediğim şeyler:
  • Oyunlarda en düşük 60FPS (obsesif biri olduğum için FPS düşmelerinin baya rahatsız edeceğini düşünerek de 60 Hz veya G-Sync Monitör)
  • Markalar: NVIDIA, Intel
  • 1TB Hard Disk (2 olsa çok daha iyi olur)
  • 250GB SSD (Eğer diğer parçaların daha iyisini almaya çok farkı olacaksa daha küçük de olabilir)
  • Kulaklık (Başlığa yazmayı unutmuşum şimdi aklıma geldi ve mesajı düzenledim)
Şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:
• Oyunlarda en düşük 60 FPS istemişsiniz. 8000 TL'ye bütçeye sahipseniz bu sorunu dert etmenize gerek yok.
• Nvidia kabul edilebilir ancak neden Intel? AMD'nin Ryzen serisi işlemcileri F/P olarak daha iyi olmakla kalmıyor, çoklu çekirdeğe sahip işlemcileri ile de gelecek için bir nevi koruma gibi oluyor. Ayrıca performansları da gayet iyi.
• 1 TB ile 2 TB arasında 100-150 TL civarı fark vardır. Sorun olmaz.
• 250 GB SSD'nin üstüne çıkılabilir belki.
• Kulaklık olarak Steelseries Arctic serisini öneririm.

Intel'in single-core performansının daha iyi olduğunu duydum çoğu yerde ve single-core performansı oyunlarda daha önemli bir şey diye biliyorum.
Doğru tek çekirdekte daha iyi sonuçlar veriyor ancak bir işlemciyi tek buna bakarak değerlendirmek hata olur. Bence biraz daha araştırın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı