7500₺ Sistem Toplama

Favicon

Kilopat
Katılım
2 Haziran 2015
Mesajlar
205
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Öncelikle iki şeyi belirtmek istiyorum, birincisi sistemi haziran ayında toplayacağım ve doların büyük ihtimalle yükseleceğinin farkındayım. Buradaki amacım çeşitli varyasyonlarla fiyat araştırması yapmak ve şu aralar bu alandaki önerilen veya popüler ürünleri tanımak. İkinci olarak ise sisteme monitör de dahil.
Sistemi ya internetten, ya da babamın Mecidiyeköy'de sahibini tanıdığı bir dükkandan alacağım. Fiyatına göre yani. Mecidiyeköy'deki dükkanın avantajı tanıdık olması ve indirim yapacak olması fakat yine de internetten pahalıya çıkabilir.
Aynı zamanda elimdeki sistemi de satmayı düşünüyorum. Çok para kazandırmasa da gelen parayla en azından daha iyi parçalar alabilirim. Bu arada elimdeki sistemi 2011'de 1000 dolara almıştık.
Neyse,, film çekimine, Photoshop'a ve Adobe Premiere ilgim var. Aynı zamanda oyun da oynuyorum. Nisan 2019 sistem tavsiyelerine baktım ve "Üst seviye oyun/Fiyat performans" kategorisindeki sistemi almayı düşünüyorum. Fakat bir iki sorum var.
Bizim evde nadir bilgisayar toplanır, bu yüzden aldığımızda iyi bilgisayar almaya çalışırız.
1-) i5-9400f mi Ryzen 7 2700 mü?
2-) Ryzen 3000 serisinin yıl ortasındaıkacağı duyuruldu, onu beklemeli miyim?
3-) Öncellikle şu anda ekran kartında Amd kullanan biri olarak memnun olmadığımı söylemek istiyorum. Nvidia tarafında inovasyon ve optimizasyonun çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. O yüzden Gtx 1660 almayı düşünüyorum fakat, Rtx 2060 da aklımı çelmedi değil. Berilen tavsiyedeki anakart ve işlemci bu değişikliğe nasıl bir tepki verir? Darboğaz yapar mı?
Şimdiden teşekkürler...
 
Haziran ayında 3.nesil çıkmış olacak o yüzden fiyat durumuna göre seçiminizi yaparsınız. Navi mimarili ekran kartları da eş zamanlı çıkacak. Şu anki ekran kartınızı bilmiyorum ama AMD sağlam geliyor. Tercih etmeye değer gibi.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı