7500 TL laptop önerisi

BuraQ84

Hectopat
2-3 gündür 7500 TL civarı, orta seviye oyun da oynatabilecek cihazlara bakıyorum fakat bir türlü işin içinden çıkamadım.

Monster
- Yeni nesil işlemci ve güncelleştirilmiş GDDR6'lı GTX 1650

ASUS
- Marka
- Kasa kaliteli görünüyor

Acer
- Çok istekli değilim ama fiyat avantajlı.

Bir yandan dolar biraz inmişken alayım diyorum. Bir yandan da az daha bekleyip bayramdan sonra belki piyasanın biraz daha açlmasını umut etmekteyim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200515-111013_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200515-111013_Samsung Internet.jpg
    141,8 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20200515-105910_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200515-105910_Samsung Internet.jpg
    210,2 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20200515-110142_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20200515-110142_Hepsiburada.jpg
    169,6 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
3 bilgisayarda bu fiyat bandında değer edecek bilgisayarlar değil maalesef. ASUS ve ACER lap topın işlemcisi iyi değil. En azından şunu belirtmekte fayda, AMD işlemciler lap topta intel de geride. En azından i5 9. nesil ya da i7 9 nesil gibi lap toplara bakmanızı öneririm. Monster kullanmadım bilmiyorum fakat forumda iyi şeyler okumadım.

Aşağıdaki lap top, bütçenizi biraz aşıyor fakat sizinkilere göre oldukça kaliteli.

Monster islemci ve ekran karti konusunda digerlerinden daha iyi. Ryzen 7 ile i5 10300H arasinda %15-20 civari bir fark var. Ayrica Ryzen islemci 2GB sistem bellegini kendi GPU'suna ayiriyor. Yani sistem belleginiz 14GB olacak. Asus TUF serisi yani giris segment bir aileye ait oldugu icin marka isminin bek havasi kalmiyor. Asus'un kasa full plastik hocam.
Monsterin bir baska artisi da 120Hz bir ekrana sahip olmasi. Kendim de eskiden kullanmis biri olarak Monster'i tavsiye ederim. Garanti ve servis konusunda cok ilgililer.
Sikayet var sitesine bakar iseniz aradaki farki gorursunuz. Birisi ic pazara hitap ettigi icin musterileri memnun etmek zorunda. Otekiler Global firmalar. TR gibi fakir bir pazari cok sallamiyorlar.

Ama butcenizi zorlamak istemiyorsaniz Acer'da alinabilir. Kullanan bir tanidigim var. Kendisi gayet memnun. Aradaki 500TL farka %20 performans deger mi siz karar verin.

Onerilen MSI'da iyi bir laptop fakat +8GB RAM ve +depolama size bir 500TL'ye daha patlayacaktir.
Bir yandan dolar biraz inmişken alayım diyorum. Bir yandan da az daha bekleyip bayramdan sonra belki piyasanın biraz daha açlmasını umut etmekteyim.
Yatirim tavsiyesi degildir. Hocam dolar yazin sonuna kadar normallesme + bayram harcamalari ve azalmis olsa da turizm faaliyetlerinden dolayi biraz daha iner kisa dogru tekrar yukselir diyorlar. Tabi kesin ne olacagini kimse bilemez.

3 bilgisayarda bu fiyat bandında değer edecek bilgisayarlar değil maalesef. ASUS ve ACER lap topın işlemcisi iyi değil. En azından şunu belirtmekte fayda, AMD işlemciler lap topta intel de geride. En azından i5 9. nesil ya da i7 9 nesil gibi lap toplara bakmanızı öneririm. Monster kullanmadım bilmiyorum fakat forumda iyi şeyler okumadım.

Aşağıdaki lap top, bütçenizi biraz aşıyor fakat sizinkilere göre oldukça kaliteli.

Ek olarak RAM ve SSD alınacak. 9000 TL' ye yaklaşıyor.
Monster islemci ve ekran karti konusunda digerlerinden daha iyi. Ryzen 7 ile i5 10300H arasinda %15-20 civari bir fark var. Ayrica Ryzen islemci 2GB sistem bellegini kendi GPU'suna ayiriyor. Yani sistem belleginiz 14GB olacak. Asus TUF serisi yani giris segment bir aileye ait oldugu icin marka isminin bek havasi kalmiyor. Asus'un kasa full plastik hocam.
Monsterin bir baska artisi da 120Hz bir ekrana sahip olmasi. Kendim de eskiden kullanmis biri olarak Monster'i tavsiye ederim. Garanti ve servis konusunda cok ilgililer.
Sikayet var sitesine bakar iseniz aradaki farki gorursunuz. Birisi ic pazara hitap ettigi icin musterileri memnun etmek zorunda. Otekiler Global firmalar. TR gibi fakir bir pazari cok sallamiyorlar.

Ama butcenizi zorlamak istemiyorsaniz Acer'da alinabilir. Kullanan bir tanidigim var. Kendisi gayet memnun. Aradaki 500TL farka %20 performans deger mi siz karar verin.

Onerilen MSI'da iyi bir laptop fakat +8GB RAM ve +depolama size bir 500TL'ye daha patlayacaktir.

Yatirim tavsiyesi degildir. Hocam dolar yazin sonuna kadar normallesme + bayram harcamalari ve azalmis olsa da turizm faaliyetlerinden dolayi biraz daha iner kisa dogru tekrar yukselir diyorlar. Tabi kesin ne olacagini kimse bilemez.

Evet güncel işlemci ve ekran kartı gerçekten önemli. i5 10300H üzmeyecek bir işlemci gibi duruyor.
Monster ile 2-3 kere telefonda görüştüm. Gayet ilgili arkadaşlar. İnşallah olası bir sıkıntıda da aynı özen vardır. Büyük ihtimalle Monster alacağım. Bu akşam İncehesap Gaming indiriminden sürpriz bir şey çıkmazsa.

Peki aynı fiyata 480 GB SSD mi yoksa 1TB 7200 RPM HDD mi eklenir ?
480GB SSD SATA-3 7mm (Okuma: 540 MB/s - Yazma: 500 MB/s) [Ekle 419,00 TL]
1TB Seagate Barracuda Pro 7200RPM HDD SATA-3 7mm 128MB [Ekle 419,00 TL]

Hocam 1TB depolamaya ihtiyaç duymuyorsaniz SSD'ye yönelin derim. HDD ile oyun kursaniz bekleme süreleri dakikalarca olur. Ayrıca laptopu çalışırken sallarsaniz yine HDD'deki veriler zarar görür. Ayrıca +150-200 gram SSD'den daha ağır. Yani depolama miktarı haricinde her anlamda geride kalan bir ürün.

Hocam 1TB depolamaya ihtiyaç duymuyorsaniz SSD'ye yönelin derim. HDD ile oyun kursaniz bekleme süreleri dakikalarca olur. Ayrıca laptopu çalışırken sallarsaniz yine HDD'deki veriler zarar görür. Ayrıca +150-200 gram SSD'den daha ağır. Yani depolama miktarı haricinde her anlamda geride kalan bir ürün.

Aslında 2,5" yuvası 1 değil 2 tane olsaymış ikisinden de birer adet gayet güzel takılabilirmiş. Uygun fiyatlı NVMe denk gelirse onu 2.slota takıp yine 1TB HDD yapılabilir. Akşam İncehesap indirimini bekliyoruz her türlü.
Son kararım Abra A7 oldu 17.3" modeli. Kendim 480 GB SSD ekleyeceğim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200515-200342_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200515-200342_Samsung Internet.jpg
    210,8 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı