7500 TL Sistem Toplama

• Konuyu başlatan egemi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.134

egemi

Hectopat
Herkese merhaba. Bilgisayardan pek anladığım söylenemez. Kendimce bir sistem oluşturdum. Bütçem monitör dahil 7500 TL. Buna uygun bir sistem dizmeye çalışıyorum. Sistem şu şekilde;
  • AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
  • MSI B450M PRO-VDH Plus 3466mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
  • Corsair 16GB(2x8) Vengeance Lpx Kırmızı 3200mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2B3200C16R)
  • Sapphire Radeon RX5700 XT Pulse ( Veya RTX2060 Gaming Z)
  • WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk
  • XPG 256GB Spectrix S40G NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (AS40G-256GT-C)
  • AOC 24" C24G1 2xHDMI DP VGA 144Hz 1MS Freesync Full HD Curved Gaming Monitör
Eksik olarak kasa ve PSU kaldı. Bu sisteme hangisi gider bilemiyorum. Bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var. Eğer sistemde beğenmediğiniz ya da darboğaz yapar dediğiniz bir nokta varsa lütfen onu da söyleyin, dediğim gibi pek bir bilgim yok bu konuda. Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel sistem olmuş, kasa olarak Cooler Master MB511 güç kaynağı olarak FPS Hydro 700W 80+ Bronze öneririm. Monitör olarak linkteki monitör bence daha güzel. Özellikleri 144Hz, 1ms ve IPS panel olması ve fiyatı senin seçtiğine göre daha ucuz.

Depolama olarak; Oyun fazla oynuyorsanız ve çok oyun program kuracaksanız 250GB SSD yetersiz gelecektir. Size tavsiyem direk 500GB Nvme SSD alıp sonra ihtiyacınıza göre HDD eklemeniz. Şuan 540TL'e SX8200PRO 512GB var hepsiburada.com'da.
2.Olarak o anakart tercihim olmazdı. Plus MAX veya Tomahawk MAX öneririm.
Kasa+PSU olarak kendi tercih edeceğim şunu öneririm; Kasa ön paneli açık olduğu için çok güzel hava alıyor.

Çok güzel sistem olmuş, kasa olarak Cooler Master MB511 güç kaynağı olarak FPS Hydro 700W 80+ Bronze öneririm. Monitör olarak linkteki monitör bence daha güzel. Özellikleri 144Hz, 1ms ve IPS panel olması ve fiyatı senin seçtiğine göre daha ucuz.

Kasa + PSU çok pahalı oluyor sanki hocam. Daha uygunu var mıdır önerebileceğiniz? Bir de monitör linkini ekleyememişsiniz sanırım, ya da ben bulamadım.

Bence anakartı mATX alma

Önerebileceğiniz bir anakart var mıdır hocam?

Depolama olarak; Oyun fazla oynuyorsanız ve çok oyun program kuracaksanız 250GB SSD yetersiz gelecektir. Size tavsiyem direk 500GB Nvme SSD alıp sonra ihtiyacınıza göre HDD eklemeniz. Şuan 540TL'e SX8200PRO 512GB var hepsiburada.com'da.
2.Olarak o anakart tercihim olmazdı. Plus MAX veya Tomahawk MAX öneririm.
Kasa+PSU olarak kendi tercih edeceğim şunu öneririm; Kasa ön paneli açık olduğu için çok güzel hava alıyor.

SSD'yi sizin dediğiniz gibi yapmayı düşündüm ilk başta. Sonrasında ise oyunlar zaten genelde online. İlk girsem bile diğerlerinin girmesini bekleyeceğim mantığıyla HDD' ye yüklendim. Ancak dediğiniz gibi de yapabilirim. Kasa + PSU' ya o kadar bütçe ayırırsam bu beni zorlayabilir hocam. Daha uygunu var mıdır acaba önerebileceğiniz?

Kasa + PSU çok pahalı oluyor sanki hocam. Daha uygunu var mıdır önerebileceğiniz? Bir de monitör linkini ekleyememişsiniz sanırım, ya da ben bulamadım.

Önerebileceğiniz bir anakart var mıdır hocam?

SSD'yi sizin dediğiniz gibi yapmayı düşündüm ilk başta. Sonrasında ise oyunlar zaten genelde online. İlk girsem bile diğerlerinin girmesini bekleyeceğim mantığıyla HDD' ye yüklendim. Ancak dediğiniz gibi de yapabilirim. Kasa + PSU' ya o kadar bütçe ayırırsam bu beni zorlayabilir hocam. Daha uygunu var mıdır acaba önerebileceğiniz?
İlk girmek mesele değil. İnanın single olsun multi olsun, bekleme ekranlarında kanser olmaktansa SSD direk alın 500'lük. BF1'de zaten oynanmakta olan 64 kişilik maça ben 20 saniyede bağlanıyorum mekanik diskli arkadaşım 1DK'dan uzun sürüyor. Şöyle söyliym, o server'a gir diyor ben ona joinliyorum daha önce giriyorum :)
Kasa + PSU ayrı ayrı satın alabilirsiniz. Az evvel şöyle bir video izledim ben de yeni gördüm ilk kez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fena durmuyorlar.
Kasa+PSU olarak;

Bunlar hakkında bilgim yok ama bir bakın isterseniz. Alan çok var yani.

Çok özür dilerim monitör linkte, kasayı Sharkoon TG5 seçebilirsiniz.

İlk girmek mesele değil. İnanın single olsun multi olsun, bekleme ekranlarında kanser olmaktansa SSD direk alın 500'lük. BF1'de zaten oynanmakta olan 64 kişilik maça ben 20 saniyede bağlanıyorum mekanik diskli arkadaşım 1DK'dan uzun sürüyor. Şöyle söyliym, o server'a gir diyor ben ona joinliyorum daha önce giriyorum :)
Kasa + PSU ayrı ayrı satın alabilirsiniz. Az evvel şöyle bir video izledim ben de yeni gördüm ilk kez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fena durmuyorlar.
Kasa+PSU olarak;

Bunlar hakkında bilgim yok ama bir bakın isterseniz. Alan çok var yani.

Teşekkür ederim öncelikle. Bu bahsettiğiniz kasa+psu ikilisi 550W ve anladığım kadarıyla benim istediğim ekran kartına zar zor güç yetirebiliyor. Bu sebeple sanıyorum ki en az 650W lık bir PSU lazım.

Teşekkür ederim öncelikle. Bu bahsettiğiniz kasa+psu ikilisi 550W ve anladığım kadarıyla benim istediğim ekran kartına zar zor güç yetirebiliyor. Bu sebeple sanıyorum ki en az 650W lık bir PSU lazım.
Ben de olsam öyle yapardım. Siz ATX anakart uygun bir kasa bakın fiyatı uygun. 300-350 civarına, 350TL'e de 650W felan FSP 80+ bulursunuz MAX700'e kapatırsınız. Ya da farklı hazır kasa PSU bakmak gerekli.

Çok özür dilerim monitör linkte, kasayı Sharkoon TG5 seçebilirsiniz.

Evet bu monitör de güzelmiş. Ancak IPS ne işe yarıyor pek bilmiyorum. Fakat önerini dikkate alıp bunu da inceleyeceğim, ilgin için teşekkür ederim hocam.

Ben de olsam öyle yapardım. Siz ATX anakart uygun bir kasa bakın fiyatı uygun. 300-350 civarına, 350TL'e de 650W felan FSP 80+ bulursunuz MAX700'e kapatırsınız. Ya da farklı hazır kasa PSU bakmak gerekli.

Anakartı değiştirip dediğiniz gibi bir kasa bakıyorum hocam. Size de teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı