Güzel detay vermişsiniz ama bu bütçede düzgün bir 4K almak mümkün değil.Merhaba Forum Üyeleri,
Şu an televizyonu monitör olarak kullanıyorum, ama iki yeni monitör almam gerekiyor: biri kendime, biri de kardeşime. Ancak hangi modeli seçeceğim konusunda kararsızım. İhtiyaçlarımı karşılayacak en uygun monitörü bulmak zor olabiliyor. Aşağıda belirttiğim özellikler doğrultusunda önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:
Ghosting ve ölü piksel olmamasına dikkat edelim.
- Ekran Boyutu ve Çözünürlük:
- 27 inç veya 24 25 inç civarı istiyorum Ama 27 inç ağırlıklı
- QHD (2560x1440) veya 4K (3840x2160) çözünürlük tercih ederim.
- Panel Tipi:
- IPS panel tercih ediyorum, geniş izleme açıları ve iyi renk doğruluğu önemli.
- Yenileme Hızı ve Tepki Süresi:
- Oyun oynarken akıcı bir deneyim için en az 180Hz yenileme hızı ve 1ms tepki süresi olmalı.
- Ek Özellikler:
- Nvidia G-Sync veya AMD FreeSync desteği olursa güzel olur.
- Ergonomik ayar seçenekleri (yükseklik, eğim, döndürme) önemli.
- HDR desteği ve geniş renk gamı, özellikle grafik tasarımda faydalı olabilir.
- Kullanım Alanları:
- Valorant gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum, bu yüzden düşük gecikme süresi ve yüksek yenileme hızı önemli.
- Yazılım ile uğraşıyorum, bu yüzden ekranın uzun süreli kullanımlarda göz yormaması önemli.
- Hikayeli oyunlarda renkli ve akıcı bir deneyim sunmalı.
- Bütçe:
- Tek monitör İçin Bütçem 7500 TL'ye kadar.
Güzel detay vermişsiniz ama bu bütçede düzgün bir 4K almak mümkün değil.
Abartmayalım hocam.2 k bile yok ki.
Bahsettiğiniz bütçede bulabileceğiniz uygun bir monitör gerçekten çok zor fazla alternatifiniz yok. Arkadaşın önerisi çok iyiymiş.Aldın aldın yoksa bir daha bulamazsın bu fiyata.
MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 8.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Abartmayalım hocam.
Merhaba forum üyeleri,
Şu an televizyonu monitör olarak kullanıyorum, ama iki yeni monitör almam gerekiyor: Biri kendime, biri de kardeşime. Ancak hangi modeli seçeceğim konusunda kararsızım. İhtiyaçlarımı karşılayacak en uygun monitörü bulmak zor olabiliyor. Aşağıda belirttiğim özellikler doğrultusunda önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:
ghosting ve ölü piksel olmamasına dikkat edelim.
- ekran boyutu ve çözünürlük:
- 27 inç veya 24 25 inç civarı istiyorum ama 27 inç ağırlıklı.
- QHD (2560x1440) veya 4K (3840x2160) çözünürlük tercih ederim.
- panel tipi:
- IPS panel tercih ediyorum, geniş izleme açıları ve iyi renk doğruluğu önemli.
- yenileme hızı ve tepki süresi:
- Oyun oynarken akıcı bir deneyim için en az 180Hz yenileme hızı ve 1ms tepki süresi olmalı.
- ek özellikler:
- NVIDIA G-Sync veya AMD FreeSync desteği olursa güzel olur.
- Ergonomik ayar seçenekleri (yükseklik, eğim, döndürme) önemli.
- HDR desteği ve geniş renk gamı, özellikle grafik tasarımda faydalı olabilir.
- kullanım alanları:
- Valorant gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum, bu yüzden düşük gecikme süresi ve yüksek yenileme hızı önemli.
- Yazılım ile uğraşıyorum, bu yüzden ekranın uzun süreli kullanımlarda göz yormaması önemli.
- Hikayeli oyunlarda renkli ve akıcı bir deneyim sunmalı.
- bütçe:
- Tek monitör için bütçem 7500 TL'ye kadar.
Haklısınız hocam Bunlara yakın birşey arıyorum ek olarak 27 inç olacak diye birşey yok 24 25 inçte paylaşabilirsinizHocam bu özellikler için bütçe az.
Haklısınız hocam bunlara yakın bir şey arıyorum ek olarak 27 inç olacak diye bir şey yok 24 25 inçte paylaşabilirsiniz.