sayowarn
Decapat
Daha fazla
hocam ikna olamaman normal çünkü 4060 Ti ile %30–50 gpu kullanımı görmen oyunun optimizasyonuyla alakalı, işlemci yetersizliğinden değil. çoğu oyun zaten gpu’yu tam yükte çalıştırmaz, sahneye göre değişir. 7500F’nin 5060 Ti için fazlasıyla yeterli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, darboğaz yaşamazsın. Önce dediğim gibi aradaki fiyat farkını işlemciye gömmek yerine ssd/ram/soğutucuya yatırmak çok daha hissedilir katkı sağlar.Bilemedim hocam, ikna olamadım. Çünkü 4060ti ile bile oynarken %30-%50 falan ekran kartı kullanımı oluyordu.
Diğer taraftan SSD'nin, hatta RAM kitini bile yükseltmenin çok olumlu katkısı olduğu tarafında size katılıyorum. Bana çok etkisi olmuştu.
@Bur4kkq Aklında ilerisi için ekran kartı upgrade fikri yoksa 7500f'de sabit kalınır gibi. 5060ti için iyi zaten. İnternetteki 7500f vs 7800x3D testleri 4090 veya 5090 kartla yapılıyor. 7500f'i olduğundan zayıf gösteriyor o testler.
Diğer dediğinize katılıyorum hocam, o testlerde hep en üst seviye kartlar kullanıldığı için 7500F olduğundan daha zayıf görünüyor, orta segmentte öyle bir tablo yok.