7500F ile 7800x3D arasındaki fiyat farkına değer mi?

Bilemedim hocam, ikna olamadım. Çünkü 4060ti ile bile oynarken %30-%50 falan ekran kartı kullanımı oluyordu.

Diğer taraftan SSD'nin, hatta RAM kitini bile yükseltmenin çok olumlu katkısı olduğu tarafında size katılıyorum. Bana çok etkisi olmuştu.

@Bur4kkq Aklında ilerisi için ekran kartı upgrade fikri yoksa 7500f'de sabit kalınır gibi. 5060ti için iyi zaten. İnternetteki 7500f vs 7800x3D testleri 4090 veya 5090 kartla yapılıyor. 7500f'i olduğundan zayıf gösteriyor o testler.
hocam ikna olamaman normal çünkü 4060 Ti ile %30–50 gpu kullanımı görmen oyunun optimizasyonuyla alakalı, işlemci yetersizliğinden değil. çoğu oyun zaten gpu’yu tam yükte çalıştırmaz, sahneye göre değişir. 7500F’nin 5060 Ti için fazlasıyla yeterli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, darboğaz yaşamazsın. Önce dediğim gibi aradaki fiyat farkını işlemciye gömmek yerine ssd/ram/soğutucuya yatırmak çok daha hissedilir katkı sağlar.

Diğer dediğinize katılıyorum hocam, o testlerde hep en üst seviye kartlar kullanıldığı için 7500F olduğundan daha zayıf görünüyor, orta segmentte öyle bir tablo yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Söylediğim gibi 4090 ile yapılmış bir test. Sizin için doğru karşılaştırmayı vermiyor.

eğer dediğiniz gibi 7500F’i zayıf gösteriyorsa 7800X3D ile hemen hemen aynı perfomansı vermesi gerekiyor sanırım?
Aynı performansı vermese de bu videodaki gibi bir fark mümkün değil. %10-%15 gibi bir etki gösterir en fazla. Dolayısıyla yüzdelik fark olacağı için 300 FPS aldığın oyunda diğerinde taş çatlasa 360-380 FPS görürsün gibi geliyor. Ancak 90 FPS aldığın oyunda en fazla 100-105 FPS civarına çıkar. Arada hiç fark da olmayabilir(hikayeli oyunlarda olası). Aradaki +10 bin liralık masraf farkını 15 FPS için vermiş olursun. 1080p için konuşuyorum. 2K'da fark daha çok azalır.

Ancak ileride kesin ekran kartı yükselteceksen mantıklı olabilir.

Aynı performansı vermese de bu videodaki gibi bir fark mümkün değil. %10-%15 gibi bir etki gösterir en fazla. Dolayısıyla yüzdelik fark olacağı için 300 FPS aldığın oyunda diğerinde taş çatlasa 360-380 FPS görürsün gibi geliyor. Ancak 90 FPS aldığın oyunda en fazla 100-105 FPS civarına çıkar. Arada hiç fark da olmayabilir(hikayeli oyunlarda olası). Aradaki +10 bin liralık masraf farkını 15 FPS için vermiş olursun. 1080p için konuşuyorum. 2K'da fark daha çok azalır.

Ancak ileride kesin ekran kartı yükselteceksen mantıklı olabilir.
ekran kartı yükseltmeyi düşünmüyorum 15 fps gibi bir fark için 3 katı para vermek de mantıklı gelmiyor önerileriniz için teşekkür ederim 7500F almak daha uygun gibi duruyor.

ekran kartı yükseltmeyi düşünmüyorum 15 fps gibi bir fark için 3 katı para vermek de mantıklı gelmiyor önerileriniz için teşekkür ederim 7500F almak daha uygun gibi duruyor.
Sistem toplama konusu açıp etiketlerseniz yardımcı olmak isterim. Sadece işlemci-ekran kartı değil, diğer etkenler de çok önemli.

AMD Ryzen 5 7500F 6.431 TL iken.
AMD Ryzen 7 7800x3D 16.331 TL.

RTX 5060 Ti 16 GB ile sistem toplamayı düşünüyorum elbette 7800x3D daha iyi ancak baktığım karşılaştırmalarda fiyatına değecek kadar yüksek performansını görmedim. Gereksiz yere neredeyse 3 katı fazla para vermek istemiyorum sizce 7500F mi almalıyım? Ağırlıklı olarak FPS oyunları oynayacağım ancak hikayeli oyunları da oynamayı düşünüyorum monitörü de 2K 180Hz almayı düşünüyorum eğer farklı işlemci önerileriniz varsa da açığım.
Paran varsa al. Sırf istedipim ayarlarda 2k 240hz apex oynamak için 7800xt yanında 9800x3d çektim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı