7500F vs 8400F vs 5700X vs 5600

ilhansefakose

Femtopat
Daha fazla  
Bu işlemciler arasında gidip geliyorum sizin görüşleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
5xxx serisi ve 7xxx serisi farklı slotlar kullanıyor. Sizin kullandığınız anakart modeli nedir? Veya anakart da mı almayı düşünüyorsunuz. Söylerseniz ona göre daha keskin yorumlar yapabilirim. Ayrıca 5700x3d işlemciye de bir göz atmanızı öneririm.

7500f tabii ki ama birisi AM4 birisi AM5 biliyorsun değil mi? Anakartlar ve ramler farklı olacak.
5xxx serisi ve 7xxx serisi farklı slotlar kullanıyor. Sizin kullandığınız anakart modeli nedir? Veya anakart da mı almayı düşünüyorsunuz. Söylerseniz ona göre daha keskin yorumlar yapabilirim. Ayrıca 5700x3d işlemciye de bir göz atmanızı öneririm.
Konseptler farklı biri DDR4 biri DDR5.
Hocam direkt sıfırdan pc topluyorum ilk olarak işlemcide karar kalmayı düşündüm o yüzden anakart önceliğim pek yok şuanda işlemciye göre bir kart çözerim atmış olduğum işlemciler arasında f/p konusunda beni üzmeyecek minimum 3 yıl kadar götürecek bir işlemci çözsem yeterli

Bir tarafım ddr4 biraz daha uygunlu fiyatlı bir şey topla birkaç sene sonra güncellersin diyor, diğer bir tarafımda güncel bir ddr5 topla diyor o yüzden hem am4 hemde am5 işlemciler arasında çok kalıyorum

Hocam direkt sıfırdan PC topluyorum ilk olarak işlemcide karar kalmayı düşündüm o yüzden anakart önceliğim pek yok şu anda işlemciye göre bir kart çözerim atmış olduğum işlemciler arasında F/P konusunda beni üzmeyecek minimum 3 yıl kadar götürecek bir işlemci çözsem yeterli.

Bir tarafım DDR4 biraz daha uygunlu fiyatlı bir şey topla birkaç sene sonra güncellersin diyor, diğer bir tarafımda güncel bir DDR5 topla diyor o yüzden hem AM4 hem de AM5 işlemciler arasında çok kalıyorum.

DDR5 sistem daha iyi olur Ryzen 5 7500F veya 5 7600X almanı öneririm.

7500F yani DDR5 olan 5700TL.
5600X DDR4 olan 4000TL bandında
bence F/P kafasından çık 7500F al oyunlar çok güçleniyor işlemci çok önemli ekran kartını ileride yükseltirsin mesela ama işlemciyi düşük aldın mı ileride bir işlemci yükseltmek istediğinde, anakart, işlemci, RAM değiştirmek gerekecek uğraştırır. DDR4'ü yükseltmek istesen de yükseltemezsin bir yerden sonra.

7500F yani DDR5 olan 5700TL.
5600X DDR4 olan 4000TL bandında
bence F/P kafasından çık 7500F al oyunlar çok güçleniyor işlemci çok önemli ekran kartını ileride yükseltirsin mesela ama işlemciyi düşük aldın mı ileride bir işlemci yükseltmek istediğinde, anakart, işlemci, RAM değiştirmek gerekecek uğraştırır. DDR4'ü yükseltmek istesen de yükseltemezsin bir yerden sonra.
Hocam peki 7500f ile 8400f arasındaki fark nedir tam olarak çünkü baktığımda 8400f daha ucuz

Hocam direkt sıfırdan pc topluyorum ilk olarak işlemcide karar kalmayı düşündüm o yüzden anakart önceliğim pek yok şuanda işlemciye göre bir kart çözerim atmış olduğum işlemciler arasında f/p konusunda beni üzmeyecek minimum 3 yıl kadar götürecek bir işlemci çözsem yeterli

Bir tarafım ddr4 biraz daha uygunlu fiyatlı bir şey topla birkaç sene sonra güncellersin diyor, diğer bir tarafımda güncel bir ddr5 topla diyor o yüzden hem am4 hemde am5 işlemciler arasında çok kalıyorum
Bütçe nedir toplamak istediğiniz sistem için? Eğer düşük bir bütçeniz var ise AM4 sistem öneririm. Daha yüksekse ve ileriye dönük, güncellenebilir bir sistem istiyorsanız tabii ki AM5.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı