7500F'den 7800X3D'ye geçilir mi?

kraldiamont1

Megapat
RAM
CORSAIR 16GB Vengeance 5200Mhz CL40
Anakart
PRIME A620M-K
Merhaba, 7500F işlemcisine sahibim. Ağırlıklı olarak CS2, Valorant, Apex ve Call of Duty: Warzone oynuyorum. Bu işlemciyi 7800x3D'ye yükseltmek istiyorum. Fakat araştırmalarım sonucunda, kullandığım A620M-K anakart ile bu işlemciyi kullanmaya kalkarsam performans bakımından sorunlar yaşayabileceğime dair bazı şeyler gördüm. Yukarıda belirttiğim oyunları oynayıp böyle bir yükseltme yapan varsa, deneyimlerini benimle paylaşabilir mi?

Herkese hayırlı akşamlar, iyi sosyaller.

O anakarta o işlemciyi takmaya değmez. Anakartını güncelledikten sonra 7800x3D geç bence. A620 gibi giriş seviyesi bir anakarta o işlemciyi takmaya kıyamaz insan.

Hangi marka model anakart satın almalıyım?

Bütçen nedir? Anakartı değişmek istiyorsan, mevcut kasanın işlemci ve hangi anakart modellerini destekledigini de bilmemiz gerekiyor. Şu an kullandığın mATX. Ryzen 7800x3D işlemci kullanmak istiyorsan güzel bir hava sogutucu ya da sıvı sogutma da alman gerekiyor.

B650 serisi anakartlar işini görecektir.
Not olarak belirtmeliyim AMD B650 serisi Micro ATX anakartların üretimini durdurdu ekim sonu gibi stokların bitecegi tahmin ediliyor, bu yüzden B650 mATX anakartların fiyatları yükseldigi için MSI 670 ya da sogutucu bloğu güzel bir anakart alabilirsin. Tavsiyem işlemci yükseltmeleri her zaman olabildiği için B850 serisi al geç, ilerleyen yıllarda da yükseltmelerini destekler en azından anakartın cebde banko olur.

Bütçe olarak her hangi bir fiyat belirlemedim fakat en yüksek bütçemin 10-11k arasında olduğunu söyleyebilirim. Mevcut olarak Corsair H100 sıvı soğutucu kullanıyorum, kasa modelim ise FSP Vento VG3400S ATX. Yorumun sonrası MSI MB B850M ürününe göz attım spesifik olarak bir Marka/Model belirtirsen ona da bakmak isterim.

7800x3D için birkaç tane anakart önereceğim şu an indirimdeler.

MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AM5 (LGA 1718) soket anakart 8100 TL

Gigabyte B850 Gaming X WiFi6E AM5 (LGA 1718) Soket Anakart 8800 TL bunun sogutma blogu daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…