76 derece olan bilgisayar odayı ısıtıyor

KrisaF

Hectopat
3 önde 1 arkada olmak üzere bir kasam var. Oyun oynarken ekran kartım 76 dereceyi görüyor ve garip bir şekilde 1 saat sonra oda ısınmış oluyor. En soğuk ve en çok esen oda benim odam olmasına rağmen odada terliyorum. Ne yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende aynı durumdayım yapacağın tek şey içerideki havayı tahliye etmek. 3 ekran kartı çalışıyor odamda anlık 37 derece.

Kışın iyi iş görür hocam. Hangi oyun? Sistem nedir? Kasa nedir?

Yapabileceğiniz bir şey yok hocam kasa ısınır ısınan hava yukarı çıkar oradanda size gelir bu 3-4 derece düşürülerek olacak bir şey değil.

Kışın iyi iş görür hocam. Hangi oyun? Sistem nedir? Kasa nedir?

Hocam Resident Evil 4 ve The Last of Us Part 1 gibi ekran kartı isteyen oyunlarda. Ekran kartım RTX 2060 işlemci ise R5 1600. kışında kart 68-70 derece civarı geziyor yani etkilemiyor

Hocam kasanın üst tarafında fan takma yeri varsa oraya 1-2 tane fan takmanızı öneririm. Ben üst tarafa bir tane tahliye fanı taktım kasa içi daha serin hale geldi. Sorununuzu çözer mi bilemiyorum.

3 önde 1 arkada olmak üzere bir kasam var. Oyun oynarken ekran kartım 76 dereceyi görüyor ve garip bir şekilde 1 saat sonra oda ısınmış oluyor. En soğuk ve en çok esen oda benim odam olmasına rağmen.

Normaldir hocam bende de var aynı sorun 3060 Ti Dual gayet yeni ekran kartı kasa altta ise alttan ısıtma gibi olur ısıtmaya para vermezsiniz kış günlerinde iş görür.

Kartın bakımını yapın.

Düzenli olarak tozunu alabiliyorum sadece. Fazla müdahale edersem garanti dışı kalır diye korkuyorum. ASUS ile görüştüm bu aralar sıcaklık normal dedi. Garantisi devam ettiği için termal macun yenilemesine gönderecektim.

Hocam kasanın üst tarafında fan takma yeri varsa oraya 1-2 tane fan takmanızı öneririm. Ben üst tarafa bir tane tahliye fanı taktım kasa içi daha serin hale geldi. Sorununuzu çözer mi bilemiyorum.

Hocam kasanın üstüne fan atacağım ama sıvı soğutma gibi bir hedefim var o yüzden takmıyorum fan.

Normaldir hocam bende de var aynı sorun 3060 Ti Dual gayet yeni ekran kartı kasa altta ise alttan ısıtma gibi olur ısıtmaya para vermezsiniz kış günlerinde iş görür.

Hocam kasayı geçen kış alta koydum çok tozlanıyordu. O yüzden yüksek bir yere koydum.

Kartın işlemcinin kaç derecede çalıştığı önemli değil aslında. Sonuçta ortada sarf edilen bir güç ve yayılan bir ısı var. Soğutma iyi olursa kasadaki sıcaklık daha çabuk dışarı atılır ama kartın ürettiği güç sonucu açığa çıkan enerji değişmez ki bu durumda yapacak tek şey odadaki havayı sirküle etmek. Hem sana hem kasaya vuran bi vantilatör ile cam kapı açık bir ortamdan başka bir çözüm yok özellikle bu sıcak havalarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…