7600x dahili GPU TFT performansı

Makaleler
4
Daha fazla  
RTX 4070 sipariş ettim, kendisi yolda. Gelene kadar Display Port ile anakart çıkışından görüntü alıyorum. Radeon Graphics var artık he varsa içerisinde ve en düşük ayarlara aldım. Arada siyah ekran veriyor, ilk Windows Boot olurken bazen reset tuşuna basarak reset atmam gerekiyor. Ekran kartı varken böyle problemler yoktu. Bunları paylaşmak istedim ki iyi ki AMD GPU almamışım. Hele ki üst düzey bütçede asla ve asla AMD almayın. Sadece 2 gündür kullanıyorum böyle ve hata üzerine hata sürücüler de güncel.

Bilgisayar tamamen stok halindeyken test yaptın mı?

RAM'lerinin OC'u stabil olmadığından dolayı siyah ekran alıyor olabilirsin. Her şeyi stoğa alıp tekrar oyuna girmeyi deneyebilirsin.

Biliyorsun ki iGPU'lar sistem belleğini VRAM olarak kullanıyor.

Ayrıca 7xxx serisindeki iGPU oyun oynamak için yapılmadı çünkü 2 tane çekirdeği var.

Kısacası iGPU ile eGPU kıyaslaması yapamazsın, sağlıklı olmaz.

7950X GPU ile test yaptığımda 144 sabit LoL oynamıştım hocam 4 el boyunca anakartta uyumluluk sorunu olma şansı olabilir belki veya der8auer 13 adet 7600 kıyaslayıp hepsinde farklı sonuçlar almıştı bu tarz bir şey olmuşta olabilir.

Bilgisayar tamamen stok halindeyken test yaptın mı?

RAM'lerinin OC'u stabil olmadığından dolayı siyah ekran alıyor olabilirsin. Her şeyi stoka alıp tekrar oyuna girmeyi deneyebilirsin.

Biliyorsun ki IGPU'lar sistem belleğini VRAM olarak kullanıyor.

Ayrıca 7xxx serisindeki iGPU oyun oynamak için yapılmadı çünkü 2 tane çekirdeği var.

Kısacası iGPU ile eGPU kıyaslaması yapamazsın, sağlıklı olmaz.

Ekran kartı varken böyle problemler yoktu demiş.

Ekran kartı varken böyle problemler yoktu demiş.
Ben aksini iddia etmedim zaten. Sadece iGPU'yu kullanırken sisteminin stabil olup olmadığını sordum. DDR5 RAM'lerde ECC var yani hatayı düzeltebiliyorlar ama bu iGPU tarafında kullanıldığı zaman ECC daha farklı oluyor.

Bu yüzden DDR5'li sistemlerde en az 10 saat Memtest yapılmalı :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı