7600X değerleri normal mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X, MSI PRO B650-P WIFI, * Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 8GB * Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5600MHz CL36 Fury Beast, Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W, Arctic LIQUID FREEZER II 240, DeepCool CC560
Maxtor ctg8 macun geldi elimde MX-5'i temizleyip onu sürdüm. Çoklu çekirdek performansım 13198'den 14169a çıktı. Tekli çekirdek performansım 1889'dan 1907ye çıktı. Ortalama sıcaklık değeri çoklu çekirdek testi yaparken 70-77 arası geziniyordu. Offset Mount kullanıyorum. Soğutma Arctic Liquid Freezer II 240.
PBO ayarlarım:
Curve Optimizer -30
Edc & tdc Auto.
Ppt 95W.
Throttle limit 90.

1699622233895.png

Sıvı soğutmayı çok mu sıktım bilmiyorum birazcık zorladım dönmeyi bıraktıkları an bıraktım. Macunu şöyle sürdüm.

1699622290212.png

1699622297721.png

En son gözüme az gözüktü, parlak yerler kalmıştı. Toplu iğne başı kadar daha sıkıp bitirdim.

@Elegant Lotus.

Son düzenleme:
Bana göre bal gibi bal.

Bilinmedik markalara hiç şans vermeyen ülkeyiz...

Bana göre bal gibi bal.

Bilinmedik markalara hiç şans vermeyen ülkeyiz...
Ben hala bu sıvı soğutucunun bu işlemciyi biraz daha soğutabileceğini düşünüyorum fakat gereksiz bir beklentim var sıvı soğutmadan galiba. :D

Ben hala bu sıvı soğutucunun bu işlemciyi biraz daha soğutabileceğini düşünüyorum fakat gereksiz bir beklentim var sıvı soğutmadan galiba. :D
Pompa devir almıyor, gerek duymuyor. Fanları ve pompayı ayrı çalıştırın. Pompayı %100'e alın soğuma farkını görürsünüz direkt.

Bu adamın videolarını izledikten sonra sıvı soğutmalara karşı olan fikrim değişti :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim 420mm ile 5800x boşta 26 yükte 70 falan oluyor. Pompayı yüzde yüz ayarladım.

Pompa devir almıyor, gerek duymuyor. Fanları ve pompayı ayrı çalıştırın. Pompayı %100'e alın soğuma farkını görürsünüz direkt.
Hepsi birbirine bağlı bunların. Fan aktarma kablolarından ayırmam mı gerekiyor?

Hepsi birbirine bağlı bunların. Fan aktarma kablolarından ayırmam mı gerekiyor?
Evet hocam.

Bu adamın videolarını izledikten sonra sıvı soğutmalara karşı olan fikrim değişti :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu pek doğru bulmuyorum açıkçası hocam ya... Düzgün bir radyatör kalınlığı ve pompa bu kapışmayı yer bence. Şöyle düşünün ki araçlarda da aynı sistem söz konusu ve ortalama altı bir sistem olsa şuradan şuraya gidemez olurduk... Ama uzun vadede elbette kule tipi iyidir... En azından ömür açısından.

Benim çok fazla sıcaklık neden anlamadım ama olsun :D 86yı gördü diye gösteriyor ama ben görmedim siz max 70.

Benim de bu şekilde. @Serush
100W PPT değerinde kullanıyorum.
ALF II 280
Siz de pump ve radyatör fanlarını ayırdınız mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı