7600X için Curve Optimizer ve soğutma önerisi

SwatOO

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

AM5 ve DDR5 tabanlı yeni bir sistem dizdim. İşlemcim Ryzen 5 7600X, anakartım B650 Tomahawk, soğutucum ise CM Masterliquid 240 sıvı soğutma. Stok ayarlarda Cinebench açarsam sıcaklık 95 derecede kırmızı görünüyor. Eco mode 65W açarsam sıcaklık 80-85 arası görünüyor.

Age of Empires 4'te 80 dereceyi görüyorum. Bu normal mi? Eski işlemcim 5600X ile 4.5GHz 1.15v undervolt ile sabit overclock yapıyordum ve en fazla 40-55 derece görüyordum. Ama bu işlemciyi bir türlü soğutamadım.

Tamam belki sıcak çalışıyor olabilir ama beni şüphelendiren şey PBO Curve Optimizer açtığımda 5 ya da 10 değeri girebiliyorum negatif olarak. 10'da oyunlarda çökme oluyor. 5.2GHz'de 1.35 voltta sabitleyim dedim, bu sefer sıcaklık aşırı artıyor ve açılışta kasılma oluyor.

Ne yapacağımı bilemedim. Düşük sıcaklıklar için bir öneriniz olabilir mi? Ya da anlattıklarıma bakarak bir sorun görüyor musunuz?

Bu sıvı soğutma ile bu derecelere çıkması pek normal değil. Bir montaj hatası veya macun hatası olabilir.
Forumda çok araştırdım. Bazı arkadaşlar bu sıvı soğutmanın bu işlemciyi zaten soğutamayacağını söylemişler, bu doğru mu?

Çökme yaşıyorsanız Global C-State kapatın. SB Spread Specturum'u da kapatın.
Her şey default ayardayken ve PBO kısmında autodayken curve optimizer 5 olduğunda sorun yaşamadım ama 10 olduğunda oyundan attı, stres testinde sorun yaşatmadı. Ama herkes -30 ayarladığını söylüyor. Bende -30da sistem hiç açılmıyor hatta -15te. Eco Mode 65w ile herhangi bir çökme sorunu vs yaşamadım. Bunları da deneyeceğim.

bendede aynı işlemci var ben de pbo ve curve optimizer kullanıyorum co olarak all core -18 de kullanıyorum
PBO kısmındaki ayarlarınız nedir? Bende hepsi auto sadece curve optimizer negatif seçip değer veriyorum ama -15te PC açılmıyor, -10da stabil değil, zaten -5 soğutmaya yetmiyor. Mecbur Eco Mode 65W açtım. Age of Empires 4'te 80 derece görmesi garip geliyor.

eco mode kapat normal ayarlara al pbo ayarları 90 120 150 sırasıyla all core -18 al bi ayar vardı bide levelli onuda level 2 yap bi dene

adını hatırlayamadım ama level 2 yaptıgım bi ayar vardı

ben bu şekilde kullanıyorum stabil sıcaklıklar r23 single core skoru 2000

bu şekilde düzelecegini zannediyorum

he unutmadan bide 200 mhz override degeri yani max boost 5650 olarak yukselttim pbo dan

Son düzenleme:
eco mode kapat normal ayarlara al pbo ayarları 90 120 150 sırasıyla all core -18 al bi ayar vardı bide levelli onuda level 2 yap bi dene

adını hatırlayamadım ama level 2 yaptıgım bi ayar vardı

ben bu şekilde kullanıyorum stabil sıcaklıklar r23 single core skoru 2000

bu şekilde düzelecegini zannediyorum

he unutmadan bide 200 mhz override degeri yani max boost 5650 olarak yukselttim pbo dan
Ayarlarını birebir yaptım ancak -18 sistem açılmıyor. -15'de de açılmıyor. -10'da stabil çalışmıyor. Zaten -5'de ise soğutma konusunda hiç yardımcı olmuyor. Undervolt yapmak istedim ama yapılmıyor. Core voltage offset moduna alıp 0.05 değerinde stabil çalışmıyor, 0.10 değerinde sistem açılmıyor.
Load Line Calibration, bu ayar statik OC'ta faydalı olabilir ama CO'da zannetmiyorum.
Dediklerinizi yaptım ancak fayda etmiyor.

Şu an beni sıcaklık konusunda tek kurtaran şey 65W eco mode. Onda da age of empires 4'te 80 derece almak şüphe veriyor. Galiba silikon kalitesi de iyi değil işlemcinin.

Dediklerinizi yaptım ancak fayda etmiyor.

Bu program ile stabil olduğunu düşündüğünüz ofsetleri test eder misiniz?

@the Prodigy hocam işlemcinin hatalı çalışmasına neden olacak spesifik bir ayar var mı? Ben Global C-State kapattığımda sistem huzur bulmuştu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı