7600X ve 4070 sistemde fanlar hep sabit hızda çalışıyor

bixi0723

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 7600X ve 4070 sistemim var fakat son zamanlarda sürekli fanlar normal modda çalışıyor.
Şöyle anlatayım birden fazla oyunlar açtığım zaman işlemci ısınıyordu 60-70 derecelerde oluyordu hızlı fanlar devreye giriyordu fakat şu an Cinebench testi, stres testi yapıyorum 55-56 dereceleri geçmiyor. Hiçbir zaman otomatik olarak hızlı fan çalışmıyor, manuel olarak hızlı fanı devreye sokabiliyorum ama otomatik kendisi yapmıyor endişelendiğim konu şu acaba işlemci yine her zamanki gibi ısınıp az mı görünüyor? Derece o yüzden mi hızlı fanlar devreye girmiyor? Nedeni ne olabilir veya kendim çok mu kuruntu yapıyorum bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
60-70 dereceyi ne zaman görüyordu? Şu an kış ayında olduğumuzdan sıcaklık düşük olabilir.

Evet bundan 2-3 ay önce kadar fakat hani stres testidir vs bilgisayarı zorlamaya çalışıyorum yine ısınmıyor peki bu normal midir ?
60-70 dereceyi ne zaman görüyordu? Şu an kış ayında olduğumuzdan sıcaklık düşük olabilir.

Birde eğer kış ayı ile ilgili ise tam emin olmak adına işlemciyi nasıl gerçekten ısıtabilirim kontrol etmek için çalışıp çalışmadığını ? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Birde eğer kış ayı ile ilgili ise tam emin olmak adına işlemciyi nasıl gerçekten ısıtabilirim kontrol etmek için çalışıp çalışmadığını ? Teşekkürler.
İşlemci fanının kablosunu çıkart. Biosa gir sıcaklığı kontrol et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…