7600X ve RX 6800 XT darboğaz yapar mı?

magalegule

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU:Ryzen 5 5600 GPU:RX 6800 XT MERCURY MOTHERBOARD:ASUS PRİME B550-MK RAM:2x8 D41 TUF ALLIANCE RGB 3200 MHZ PSU:FSP HYDRO GSM LİTE PRO 750 WAT 80+GOLD SIVI SOĞUTUCU:GAMEPOWER SKADİ 240 ARGB
Meslek
Öğrenci
Sistemimi yükselttim arkadaşlar. İşlemcim 7600X, GPU RX 6800 XT. Diğer bileşenleri fotoğrafta paylaştım, sizce darboğaz olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250429_061359_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250429_061359_Samsung Internet.jpg
    47,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz dengeli, genel olarak olmaz.

Kullanılan çözünürlüğe, oynanan oyunlara ve bu oyunlardaki ayarlara bağlı darboğaz her sistemde oluşabilir.

Kullanılan çözünürlüğe, oynanan oyunlara ve bu oyunlardaki ayarlara bağlı darboğaz her sistemde oluşabilir.

1080p oynuyorum SSD imide yeni aldım Kingston regenade 1TB Rainbow Six: Siege düşük ayarlarda oynuyorum rekabetçi oyun olduğu için.

Bir de bu sistemde OC yapmama gerek yok sanırım PBO ayarı yapsam yeterli olurmu over clock ta okuduğum çoğu konuda performans pek bir etkisi yokmuş ne kadar doğru bilemedim teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bir de bu sistemde OC yapmama gerek yok sanırım PBO ayarı yapsam yeterli olurmu over clock ta okuduğum çoğu konuda performans pek bir etkisi yokmuş ne kadar doğru bilemedim teşekkür ederim cevaplarınız için.
Düz basit PBO ayarları yapabilirsiniz, tamamen size kalmış çok gerekli değil.

PBO açıp frekansa pozitif 100-200MHz offset, curve optimizer ayarlarından all core negatif 15 offset verebilirsiniz.

Biraz daha uğraşmak istiyorsanız, stabilite programları (OCCT, Aida64, Core Cycler) ile stabilite kontrolü yapıp curve optimizer offsetini stabilite bozulana kadar azaltmayı deneyebilirsiniz.

Ryzen performansı RAM ve zamanlamalara oldukça bağlı, RAM ayarlama ve overclock biraz daha kapsamlı, yine size bağlı olarak uğraşmak istiyorsanız overclock katagorisi altında başlık açıp yardım alabilirsiniz.

Düz basit PBO ayarları yapabilirsiniz, tamamen size kalmış çok gerekli değil.

PBO açıp frekansa pozitif 100-200MHz offset, Curve Optimizer ayarlarından all Core negatif 15 offset verebilirsiniz.

Biraz daha uğraşmak istiyorsanız, stabilite programları (OCCT, AIDA64, Core cycler) ile stabilite kontrolü yapıp Curve Optimizer offsetini stabilite bozulana kadar azaltmayı deneyebilirsiniz.

Ryzen performansı RAM ve zamanlamalara oldukça bağlı, RAM ayarlama ve overclock biraz daha kapsamlı, yine size bağlı olarak uğraşmak istiyorsanız overclock kategorisi altında başlık açıp yardım alabilirsiniz.

Hocam PBO ayarları yeterli olur mu peki bu sistemde gerekli mi daha önce AM4 sistemimde CPU Core ratio yükseltip geçiyordum hiç anlayamadım PBO yeterli gelirse dokunmuycam değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı