7650M ekran kartı yok oldu

Özer61

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese selamlar.
HP ProBook 4540s laptopum var. Normalde içinde AMD 7650M ekran kartını kullanıyordum. Bir anda ekran kartı yok oldu, aygıt yöneticisinde sadece Intel HD Graphics görünmeye başladı. AMD Catalyst Control Center indirdim ama o da çalışmadı. Performans çok düştü, oyun oynayamaz hale geldim. Ben bu 7650M'yi nasıl hayata döndürebilirim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Belki sorun yazılımsaldır;

AMD Auto Detect indir ve kur. İndirip kurmadan önce; DDU ile AMD hakkındaki yazılımları kaldır.

Recep abinin dediği gibi, eğer donanımsal bir problem varsa;

Yakında 10. yaşını dolduracak olan bir GPU'ya, bu masrafın değmeyeceğini ve ısıl işlem uygulatarak, şansını bir süreliğine uzatmayı düşünebilirsin.

Son düzenleme:

Büyük ihtimalle arıza yapmıştır oyunlarda 90 derece üstü gördüyse yerinden çıkmış olabilir bir bilgisayarcıya göster. Ancak yazılımsal bir sorun da olabilir. Bir format atmayı deneyebilirsin.

Ddu ile AMD ile ilgili herşeyi silip Crimson'u yüklemeyi deneyebilirsiniz. Ama düzeliceğini sanmıyorum. Daha çok gpu arzası gibi.
Benim 6770m reballingten 1 yıl sonra tekrar bozuldu. Hiç değmiyor.

Önerileriniz için teşekkürler hepsini deneyeceğim.

Böyle bir hata ile karşılaştım sanırım ömrünün sonuna gelmiş. Büyük ihtimalle donanımsal bir sorun var.

Son düzenleme:
Herkese teşekkür ederim artık ömrünün sonuna geldiğin düşünerek kaldırıyorum bilgisayarı.

Çözümü hakkında pek de bir fikrim yok. Fakat bir şey önermemi istersen, bu kadar yaşlı bir GPU'yu tamire götüreceğime, anakartımla uyumlu bütçeme uygun(tamir masrafı yerine xd)bir gpu satın almayı tercih ederdim. Tercih sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…