77 derece GPU için zararlı mıdır?

Yük altında 60-85 arası normal değerler. Fakat kartınızı ne kadar zorlarsanız mantıksal açıdan yıpranma payı o denli artacaktır. Şahsen ben ana bilgisayarımda güncel ürünleri tercih ediyorum ve ona uygun grafik yüklemeleri yapıyorum fakat yedek kasamda (orta segment kasa) sürekli en üst seviyeyi kovalamak yerine en ferah ve akıcı şekilde oynayacağım ayarlarla oynuyorum.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak masa altında sistemi çalıştırmak ile masaüstünde sistemi çalıştırmak sıcaklık değerlerine etkiler mi?

Yük altında 60-85 arası normal değerler. Fakat kartınızı ne kadar zorlarsanız mantıksal açıdan yıpranma payı o denli artacaktır. Şahsen ben ana bilgisayarımda güncel ürünleri tercih ediyorum ve ona uygun grafik yüklemeleri yapıyorum fakat yedek kasamda (orta segment kasa) sürekli en üst seviyeyi kovalamak yerine en ferah ve akıcı şekilde oynayacağım ayarlarla oynuyorum.

Ben 1650 Super için para biriktirmekteyim fakat şu an oynamak istediğim çok fazla oyun var. Low grafiklerde keyif alamıyorum.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak masa altında sistemi çalıştırmak ile masaüstünde sistemi çalıştırmak sıcaklık değerlerine etkiler mi?
Açıkçası kesin bir fikrim yok ama geçenlerde aklıma geldi bu olay ve şöyle düşündüm.
Pencere açık bir şekilde odada oturduğumda her zaman ayaklarımın üşüdüğünü ama kafamın terlediğini fark ettim sonra aklıma lisedeki fizik dersi geldi.
Yoğunluğu yüksek olan maddeler dibe çöker mantığıyla (bu durumda soğuk hava,odanın zemininde) bilgisayarı masa altında çalıştırmak daha iyi soğutma sağlayabilir ama tozlanmasını da katlamış oluyor.Bahsettiğim şey soğuk bir iklime sahip yerde geçerli.

Ben 1650 Super için para biriktirmekteyim fakat şu an oynamak istediğim çok fazla oyun var. Low grafiklerde keyif alamıyorum.
Ana kasamda değil fakat bahsettiğim orta segment olan kasada oyununa göre ayarlamalar yapıyorum. Orta-düşük oynadığım da oluyor, orta-yüksek oynadığımda bazen direkt ağırlıklı düşük oynadığım da oluyor. Biraz oyunun kendi grafiğiyle de ilgili bence. Örnek vermek gerekirse Horizon Zero Dawn oyununda düşük ayarlarda bile güzel bir grafik sunuyordu. Hatta ilk bölümü düşük ayarlarda oynadım daha sonra oyun grafiklerini çözdükten sonra en ideal yükseltmeleri yaparak orta ayarlarda oynamaya başladım. İlk bölümündeyken de hiç sırıtmadı grafikler. Gayet güzel görünüyordu.

Ek:Ekran kartı almak için para biriktiriyormuşsunuz fakat imzanızda yazdığına göre bellek frekansınız da düşük. Alacağınız karta ek olarak belleğinizi ana kartınızın desteklediği maksimum frekansa çıkarmanızı tavsiye ederim.

Açıkçası kesin bir fikrim yok ama geçenlerde aklıma geldi bu olay ve şöyle düşündüm.
Pencere açık bir şekilde odada oturduğumda her zaman ayaklarımın üşüdüğünü ama kafamın terlediğini fark ettim sonra aklıma lisedeki fizik dersi geldi.
Yoğunluğu yüksek olan maddeler dibe çöker mantığıyla (bu durumda soğuk hava, odanın zemininde) bilgisayarı masa altında çalıştırmak daha iyi soğutma sağlayabilir ama tozlanmasını da katlamış oluyor. Bahsettiğim şey soğuk bir iklime sahip yerde geçerli.

Açıkçası masa altına kapalı bir kutuda gibi duruyor. Ayağımı arka tarafına uzattığımda ısıyı hissediyorum. Bana masaüstünde ferah olacağından biraz daha serin çalışır ve tozlanmaz gibi geliyor.
Ana kasamda değil fakat bahsettiğim orta segment olan kasada oyununa göre ayarlamalar yapıyorum. Orta-düşük oynadığım da oluyor, orta-yüksek oynadığımda bazen direkt ağırlıklı düşük oynadığım da oluyor. Biraz oyunun kendi grafiğiyle de ilgili bence. Örnek vermek gerekirse Horizon Zero Dawn oyununda düşük ayarlarda bile güzel bir grafik sunuyordu. Hatta ilk bölümü düşük ayarlarda oynadım daha sonra oyun grafiklerini çözdükten sonra en ideal yükseltmeleri yaparak orta ayarlarda oynamaya başladım. İlk bölümündeyken de hiç sırıtmadı grafikler. Gayet güzel görünüyordu.

Ek: Ekran kartı almak için para biriktiriyormuşsunuz fakat imzanızda yazdığına göre bellek frekansınız da düşük. Alacağınız karta ek olarak belleğinizi ana kartınızın desteklediği maksimum frekansa çıkarmanızı tavsiye ederim.

Bellek frekansında 1333MHz ile 1600MHz arasında çok bir fark var mıdır? Ekran kartımı aldığımda bir 8 GB daha almayı planlıyordum.

Açıkçası masa altına kapalı bir kutuda gibi duruyor. Ayağımı arka tarafına uzattığımda ısıyı hissediyorum. Bana masaüstünde ferah olacağından biraz daha serin çalışır ve tozlanmaz gibi geliyor.

Eğer kasanın hava girebilecek herhangi bir yerini kapatıyorsa dediğim şey işe yaramayacaktır tabii, kesinlikle daha az tozlanıyor masanın üzerinde çalıştırıldığına.

Ben kasamı her zaman masanın altında tutuyorum. Tozlanma konusunda ise kasayı senede 1 defa kesin açarım hiç efsane tozlandığını görmedim. Odanızın temizliğiyle de ilgili olabilir bu. :D Açtığımda genel bir tozlanma oluyor tabii ki ekran kartını söküp fanını temizliyorum. Diğer fanları makine ile üfleyerek kabasını atmam yetiyor fakat içimden gelirse kulak çöpü veya fırça ile aralarındaki ince yerleri de temizleyebiliyorum. Masanın üstüne hiç koymadığım için sıcaklığın ne kadar fark edeceğini bilemiyorum ama masanın altında sıcaklığa dair bir sorun hiç yaşamadığım için öyle yukarı koymaya gerek duymadım. Odanızın ve masanızın durumuna göre değişebilir. Ben güvenlik açısından yerde olmasını tercih ediyorum. Misafiridir, masanın etrafında gitarlarımın olmasıdır derken yerdeki güveni hiç biri vermiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı