7700K ile Ekran Kartı Olmadan İdare Etmek

Kansu

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Bütçem çıkışmadığı için sistemim de kaliteli olsun istediğim için anakart, işlemci, HDD, SSD gibi parçalarla bir sistem toplayıp, bu sistem ile ekran kartı olmadan ve eski 720p monitörümü kullanarak birkaç ay idare etmeyi düşünüyorum.

Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
7700k'nın içindeki GPU ile Lol, Dota gibi oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ekran kartı alana kadar idare edecektir sizi. Ryzen 5 bir sistem toplamayı da düşünebilirsiniz bu arada.

@My Man!, hocam kusura bakmayın imla hatasından ceza almışım cevap yazamadım. Ryzen 5 lerin dahili grafikleri nasıl olacak acaba birde çok uzun sürmez ekran kartı almam 2-3 ay içinde tamamlarım eksiklerimi.

Sistem toplamak için forumda kimlerden yardım alabilirim?

Sürekli başıma gelen tuhaf olaylardan dolayı (PSU yanması, PSU yanarken yanında götürdüğü anakart ve RAM'ler) 1 senedir sistemi ekran kartsız kullanıyorum, sonraki ay almayı planlıyorum bende ama idare edebileceğiniz bir işlemciye ve onboard grafik birimine sahipsiniz. Ayrıca onboard sistemler sistem belleğini kullandığı için bellek ne kadar hızlı olursa onboard birimide o kadar hızlı oluyor genellikle ki siz DDR4 RAM kullanacaksınız, Dirt 3 Medium 1080p ayarlarda 30-40 FPS aralığında çalıştırabilen bir yongaya sahip benim kullandığım işlemci.

İşlemcim: i3 4160
RAM: GSkill 4x2 GB 1600 MHz DDR3 Ram

Ben Ryzen'lerin içinde gpu yok. Ekran kartına ihtiyacın var kullanmak için.

i7-7700k ile i5-7600k'nın oyun ve normal kullanımda pek performans farkı yok, i5-7600k alıp kalan paraya herhangi bir ekran kartı alabilirsin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (23).png
    61,7 KB · Görüntüleme: 239
i7-7700k ile i5-7600k'nın oyun ve normal kullanımda pek performans farkı yok, i5-7600k alıp kalan paraya herhangi bir ekran kartı alabilirsin.
Hocam arkadaş ileride alsa daha sağlıklı ekran kartını çünkü aradaki var yaklaşık 450-500 TL. Bu fiyata GTX 1050 alınabilir ki eğer 1070, 1060 almak istiyorsa gereksiz masraf olur.

Haklısın birkaç ay sabredecekse ve masraf yapacaksa 7700k alması daha iyi olur fakat oyundan başka bir şey yapmayacaksa 7600k yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…