7700K vs 10.nesil işlemci

serdar.kaan

Kilopat
Daha fazla  
Şimdi 10. nesil videosunu izledim az önce orada deniyor ki 10. nesil i3 bile 7700K ile aynı. Ben de 2 gün sonra 7700K alacaktım, 1400 TL'ye o zaman ondan vazgeçip 10. nesil mi bekleyeyim 1 ay daha? Yoksa 7700K'yı mı alayım ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi 10. nesil videosunu izledim az önce orada deniyor ki 10. nesil i3 bile 7700K ile aynı. Ben de 2 gün sonra 7700K alacaktım, 1400 TL'ye o zaman ondan vazgeçip 10. nesil mi bekleyeyim 1 ay daha? Yoksa 7700K'yı mı alayım ne düşünüyorsunuz?
Yeni çıkacak R3 3300X modeli bile 7700K modelini hem tekil hem çoklu çekirdekte yakalıyor hatta geçiyor. Bu dönemde İ7 7700K almak bence saçma olur.

Aslına bakarsanız ben intelciyim AMD'ye gecmek gibi bir niyetim yok canımı sıkan nokta şu olacak acaba 10 nesil takılacak anakartların fıyatları ne olacak.

Yakın fiyatta olur. Lakin soket olarak hiç ileriye dönük değil. Ryzen 7 3700X alanlar 4-5 sene rahat üst seviye olarak kullanacak, 2700X içinde geçerli. Lakin Intel üst serileri bile yeni nesil Ryzen 3 geri de bırakıyor performans olarak. Önyargılı iseniz, FX, Athlon gibi eski kötü ve çöp seri değil Ryzen. AMD aşırı bir çıkış yaptı, RX ekran kartları ve Ryzen serisi ile kesinlikle Ryzen yeni serisini bekleyin. Performans ve ileriye dönük olması için söylüyorum. Yoksa AMD fanboy değil zamanında onlarca kez kötüledim AMD'yi lakin şimdi başardı. Ve çok iyi.

10. nesili bekle. 7700K halen daha oyunlarda günümüz üst seviye işlemcilere çok yakın performans gösterse de artık bu saatten sonra tercih edilmez. Hele ki o fiyata hiç edilmez. 10. nesil i3 bile alsan, 10 çekirdekli i9 işlemcilere bile upgrade etme fırsatın olacak misal.

Yakın fiyatta olur. Lakin soket olarak hiç ileriye dönük değil. Ryzen 7 3700X alanlar 4-5 sene rahat üst seviye olarak kullanacak, 2700X içinde geçerli. Lakin Intel üst serileri bile yeni nesil Ryzen 3 geri de bırakıyor performans olarak. Önyargılı iseniz, FX, Athlon gibi eski kötü ve çöp seri değil Ryzen. AMD aşırı bir çıkış yaptı, RX ekran kartları ve Ryzen serisi ile kesinlikle Ryzen yeni serisini bekleyin. Performans ve ileriye dönük olması için söylüyorum. Yoksa AMD fanboy değil zamanında onlarca kez kötüledim AMD'yi lakin şimdi başardı. Ve çok iyi.

Soket açısından Intel; işlemcilerine her zamanki gibi 2 nesilde bir değişim yapmaya zorlarken AMD de 5 nesil destek sunacak hali yok, hatta şimdi bile 4000 serisi Zen işlemciler için B450 yonga setinin desteklemeyeceği söyleniyor, doğrusunu söylemek gerekirse bu noktada aralarında çok bir fark yok, ayrıca performans olarak ileriye dönüklük bakımından da Intel'in geri kalır falan yanı da olmayacak 10.nesilden itibaren. Yeni nesil R3'ler 7.nesil i7 (2017) performansına denk gelebilir, şimdiki yeni nesil i3'ler de R5 1600/2600 gücünde olacak ona bakılırsa, 10.nesillerle beraber oyuncular için çok güzel bir seri geliyor açıkçası, ancak geliştirmesi gereken önünde uzun bir mimari proje var, eksiklerini tamamladığı an eski günlerdeki kıvamına gelecektir yine Intel.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı